Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
27°C
18°C
JUTRI
27°C
17°C
6662

Vrtec v Cirkovcah po epidemiji

V ponedeljek, 18. 5. 2020, smo nestrpno pričakovali otroke, da se vrnejo v naš vrtec in zapolnijo tišino, ki je bila prisotna v času izrednih ukrepov. Temeljito smo se pripravili na njihov prihod, saj smo vedeli, da ne gre za klasično vračanje po »dopustu«, ampak za ponovno uvajanje otrok v vrtec.

Nekateri otroci so komaj čakali, da se vrnejo med prijatelje in vzgojiteljice, drugi spet manj. Bilo je veliko smeha in joka, slednjega predvsem pri mlajših otrocih.

 

Poleg vseh ukrepov, ki smo jih upoštevali ob ponovnem odprtju vrtca, so strokovne delavke pripravile temeljit pregled dela do sedaj in načrt dela za prihodnje tedne. Delo z otroki poteka na individualnem pristopu, aktivnosti izhajajo iz potreb in značilnosti vsakega otroka. Predvsem pa z izvajanjem programa ne hitimo, veliko smo na prostem, veliko se gibamo in smo športno aktivni.

 

Zavedamo se, da je ob ponovnem prihodu otrok v vrtec pristen pristop do otrok mnogo bolj pomemben od načrtovanih vsebin. Ob vseh teh ukrepih pa se vam, spoštovani starši, zahvaljujemo za razumevanje, potrpljenje in sodelovanje, ki je potekalo več ali manj na daljavo.


Veseli smo, da smo ponovno skupaj!


Mateja Lampret,

pom. ravn. OŠ Cirkovce

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi