Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Nastop za stanovalce doma upokojencev v Kidričevem

V marcu smo v Vrtcu Kidričevo prejeli povabilo na druženje s stanovalci doma upokojencev. Odločili smo se, da zanje pripravimo nastop, ki je zasnovan na podlagi ljudskega plesa. Vse, kar smo se odločili pokazati, odraža naše delo in življenje v vrtcu. Otroci zelo radi plešejo različne zvrsti plesa, pri uricah folklore pa so spoznali nekaj ljudskih plesov. Predvidevali smo, da bodo naši gledalci ob tem zelo uživali in prav smo imeli.
Otroci iz skupine Sove so v petek zjutraj, dan pred materinskim dnem, oblekli folklorna oblačila in se skupaj z vzgojiteljicama odpravili proti domu upokojencev. Stanovalci doma so nas že čakali v skupnem prostoru. Ob glasbi smo pričeli z izvedbo programa, ki smo ga zasnovali skupaj z otroki. Zaplesali smo nekaj slovenskih ljudskih plesov, kot so žakle šivat, rašpla ali konjski ples, krajcpolka, zibenšrit ob prepevanju besedila Psiček nima repa več, zaplesali smo tudi na pesem Ob bistrem potoku. Prepevali smo pesmi Jaz pa grem na zeleno trav'co in Za koga je ta rožica. Zaključili smo s plesom na pesem Na golici, pri katerem smo uprizorili »veksl«, ter s kavbojsko polko (Čuki: Kavbojci in Indijanci), na koncu pa smo se tudi priklonili. Stanovalci doma upokojencev so nam navdušeno podelili aplavz in predlagali, da še skupaj zapojemo kakšno pesem. Prepevali smo, malo še zaplesali in se na tak način družili. Na koncu smo izmenjali še nekaj besed in ugotovili, da nas bo kmalu začela priganjati ura, če se kmalu ne odpravimo proti vrtcu. Težko nam je bilo že oditi, a obljubili smo, da se na takšno druženje zagotovo še vrnemo. V zahvalo in za nagrado so nam pripravili vrečko z dobrotami, s katerimi smo se po kosilu z veseljem posladkali.

Veliko otrok se je ob tem nastopu spomnilo na svoje babice in dedke, saj so jih stanovalci sprejeli in gledali z navdušenjem, kot da bi bili njihovi vnuki. Sami so to čutili in tudi izrazili na nastopu, ki so ga izvedli z veliko ljubezni do plesa, petja in starejših ljudi.

Vzgojiteljica Janja Horvat

Oglejte si tudi