Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Najstarejši otroci v vrtcu Cirkovce

Pestro predpočitniško dogajanje v vrtcu Cirkovce

Predpočitniški mesec je v skupini Tulipanov iz vrtca v Cirkovcah bil kar zanimiv, ustvarjalen, malce naporen …

Na začetku meseca smo se v ponedeljek, 5. junija, odpravili na izlet z vlakom v Maribor v Akvarij-terarij, kjer smo si ogledali tamkajšnje »prebivalce«, se sprehodili do treh ribnikov, se igrali na igralih v mestnem parku in se seveda posladkali z velikim slastnim sladoledom.

V naslednjih dneh smo z otroki ugotovili, da imamo samo še nekaj skupnih dni do počitnic, ki nas ločijo od »velike« šole. Zato smo se odločili, da se bomo od vrtca poslovili tako, da bomo cel dan in noč ostali v vrtcu. In tako smo tudi storili … V četrtek, 8. 6., smo prespali v vrtcu. Dan smo popestrili z obiskom Konjeniškega parka v Starošincah, kjer smo se veliko naučili o življenju konj in se preizkusili v ježi. Po vrnitvi v Cirkovce smo si privoščili sladoled in si sami za večerjo pripravili slastno pico. Zvečer po osvežilni prhi smo se še malo razmigali v pižamah in se zares utrujeni kar »zvrnili« na ležalnike ter prespali dolgo noč.

Mesec pa je kar »drvel« proti koncu in že nas je v torek, 20. 6., pričakala »minimatura«. Prišli so vsi otroci in njihovi starši, gospa ravnateljica, ki je otrokom potem, ko so odgovorili na vsa zvita in težka vprašanja, po petju, deklamiranju in plesu podelila »minimaturantske« diplome in kape za opravljeno in zaključeno vrtčevsko obdobje. Otroci so seveda na koncu zapeli minimaturantsko himno, zaplesali »četvorko« in prireditev končali s plesom s starši. S solzami v očeh smo se poslovili, saj smo vedeli, da se na tak način ne bomo več videli.

Po sprejetju otrok med minimaturante smo si naslednji dan, v sredo, nadeli prav posebno opravo – minimaturanske majice, kape in piščalke. Prav vsi v šoli in v vasi Cirkovce so vedeli, da smo ta dan mi glavni in da se od vrtca poslavljamo.

Tako je minilo leto, polno igrivosti in učenja, polno novih dogodivščin in spoznanj, a otroci, pripravljeni na nove, zahtevnejše izzive, odhajajo na zaslužene počitnice, ki so zadnje pred vstopom v šolo.

Želim vam polno uspehov še naprej.

Vzgojiteljica Vesna Simonič

Oglejte si tudi