Babica Martina se je z veseljem odzvala na povabilo. Vzgojiteljici sva priskrbeli sestavine in pripomočke iz šolske kuhinje. Najprej nam je prijazna babica na kratko predstavila jedi, ki so jih jedli v njenem otroštvu. Povedala nam je, da takrat ni bilo toliko trgovin in izbire živil kot danes. Večino hrane so pridelali doma na kmetiji, na kateri je živela kot otrok. Tudi ostanke hrane so porabili v novih jedeh. Nato pa smo zavihali rokave, si nadeli kuharske predpasnike in kape ter se lotili dela. V našem receptu je bila glavna sestavina kruh, ki nam je ostal prejšnji dan pri zajtrku. Iz njega in ostalih sestavin, ki smo jih dodali, smo izdelali kruhov narastek. Otroci so z veseljem pomagali pri pripravi jedi. Vzgojiteljici sva narezali kruh in ga dali v veliko posodo, gospa Martina pa je razžvrkljala jajca in dodala začimbe. Dodali smo še kokosovo mleko in oreščke. Vzgojiteljici sva zmes razdelili otrokom v lončke, nato pa so vse sestavine dobro premešali in jih dali v velik pekač. V kuhinji so nam prijazni kuharji in kuharice spekli naš narastek, pri kosilu pa smo ga za sladico pojedli.
Jed, ki smo jo pripravili, je bila otrokom zelo všeč. Babici Martini smo se zahvalili za obisk in pomoč. Bila je zelo vesela našega povabila in druženja z otroki.
Vzgojiteljici Eva Jurgec in Simona Štumberger



