Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Jesenska lepota skozi gozd

Kljub vsem težavam zaradi koronavirusne bolezni je čarobna jesen s svojo barvno paleto prinesla barve tudi v naša življenja. Narava nas s spreminjanjem svoje podobe ves čas vabi k sebi, da jo obiščemo, občudujemo in uživamo v njeni lepoti. V Vrtcu Kidričevo smo se odločili, da se bomo večkrat zatekli k naravi, saj je ena izmed letošnjih prednostnih nalog našega vrtca prav gozd in tako imamo še en razlog več, da ga obiščemo.
V skupini Račke se zelo radi odpravimo na sprehod do bližnjega gozda. Še posebej v tem času, ko vedno bolj spoznavamo, kako je gibanje v naravi pomembno za naše zdravje. V njem najdemo številne priložnosti za razvijanje kreativnosti, domišljije, čustev in predvsem za nova doživetja. Nekega jesenskega dne smo se odločili, da bomo to tudi izkoristili in se odpravili po eni izmed številnih motoričnih poti, ki nam jih že sam po sebi ponuja. Kar med sprehodom smo izbirali različne naloge, ki smo jih izpolnjevali skupaj. Najprej smo za ogrevanje in vzdrževanje kondicije tekli po gozdnih poteh in se razgibali na gozdni jasni. Nato smo lovili ravnotežje pri hoji po deblu, preskakovali korenine in skakali s kamenčka na kamenček. Otroci so ob tem še posebej uživali, hkrati pa so nevede razvijali ravnotežje, koordinacijo in tudi pogum. Ogledali smo si drevesa in našteli barve listkov, nato pa smo se lotili še nabiranja in sortiranja gozdnih plodov ter tako razvijali medsebojno sodelovanje. Plodove smo odnesli v vrtec in z njimi ustvarjali v igralnici. Skupaj smo preživeli enkraten dan v naravi in otroci so z veseljem izpolnjevali naloge, ki smo si jih zadali, ob tem pa so se naučili tudi kaj novega.

 

Zato, dragi starši in otroci, pojdite v naravo, v gozd, nadihajte se svežega zraka, igrajte se s kamenčki in vejicami, naberite plodove, ustvarjajte in preprosto uživajte v trenutku. Tudi na tak način boste poskrbeli za svoje zdravje. Ostanite zdravi!

 

 

 

Vzgojiteljici Maja Kovač in Anita Trep

Oglejte si tudi