Logo MojaObčina.si

Kidričevo

JUTRI
12°C
3°C
SOB.
2°C
-7°C
Deli
3461

Vrtec Cirkovce – eko tabor

In smo dočakali …

9. 5. 2017 smo se otroci iz skupine Tulipani in njihove vzgojiteljice odpravili na tridnevni tabor na Ruško kočo.

Avtobus nas je po vijugasti cesti pripeljal do koče, kjer smo se najprej namestili po sobah, se malo oddahnili, odšli na kosilo in se odpravili raziskovat bližnjo okolico. Že malce utrujeni smo se vrnili in se po malici hoteli odpraviti na krajši sprehod, ko nas je presenetila snežna nevihta. Pa nič za to, igra v sobah je otrokom bila za sprostitev. Zvečer smo si ogledali diapozitive o življenju na Pohorju nekoč, po večerji pa je sledil težko pričakovani pižama "party". Utrujeni smo prvi večer kar "popadali" v svoje postelje.

Naslednje jutro je bilo kar precej hladno, vendar se nismo nič obotavljali. Toplo smo se oblekli in se po zajtrku podali na pohod do hotela Zarja, si tam privoščili sladoled in malico ter se po kratki igri na igralih podali nazaj proti koči. Kosilo nam je bilo v slast, počitek nam je prijal in že smo se podali do škratove dežele, kjer smo jim zgradili nove hišice. Po vrnitvi smo praznovali Elin rojstni dan. Ko se je spustila tema, smo se z lučkami, svetlečimi baloni in zapestnicami podali nazaj v  škratovo deželo, kjer smo iskali njihove stopinje. Stopinj nismo našli, smo pa našli nagrado, ki so jo škratje nastavili za nas.

Naslednji dan smo se zbudili, počasi pospravili sobe, pozajtrkovali in odšli do Žigartovega vrha, kjer smo doživeli pravi planinski krst. Po kratki igri na bližnjem igrišču je sledilo še kosilo in odhod proti domu.

11. 5. 2017 smo se okrog tretje ure popoldan vrnili v domači kraj, kjer so nas po treh dneh že težko pričakali starši.

 

Vzgojiteljica Vesna Simonič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!