Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Čisto drugačen kulturni praznik

Letošnji kulturni praznik smo v vrtcu v Kidričevem obeležili na čisto nov način, kajti trenutna situacija nam ne dopušča druženja v skupnih prostorih vrtca.
Praznovanje in spoznavanje našega največjega pesnika se je tokrat odvijalo v oddelkih, kjer so vzgojiteljice pripravile raznolike dejavnosti, ob katerih so otroci spoznavali pomen kulturnega praznika. Otroci v vseh oddelkih pa so si, namesto proslave, preko računalnika ogledali zgodbo O dečku, ki je pisal pesmi, avtorice Mojiceje Podgoršek.


Ob slovenskem kulturnem prazniku smo v garderobi vrtca postavili tudi likovno razstavo. Osrednji prostor je bil namenjen našemu največjemu pesniku, po katerem je praznik poimenovan, in tam se je razstava tudi pričela. Otroci so sledili talnim označbam, ki so jih vodile skozi celoten prostor, v katerem so bili razstavljeni likovni izdelki posameznih oddelkov. Otroške umetnine so nastale v tem šolskem letu pod mentorstvom vzgojiteljic, ki vsako likovno dejavnost skrbno načrtujejo, otroke pa pri ustvarjanju usmerjajo in spodbujajo.


Zares ponosni smo na našo razstavo, ki je s svojo barvitostjo popestrila prostore vrtca. Prav zato smo se odločili, da bomo na tak način redno razstavljali izdelke vseh skupin. Otroci namreč veliko ustvarjajo, svoje izdelke pa si želijo pokazati tudi drugim. Pomladne umetnine so tako že v pripravi …


Polonca Kopušar Mrzel in Anita Trep

Oglejte si tudi