Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Čistilna akcija

22. april – SVETOVNI DAN ZEMLJE
Zavedanje, da je naš planet živo bitje, del katerega smo tudi mi, nas vodi v dejanja, s katerimi bomo Zemlji izkazali hvaležnost in se ji zahvalili za njeno gostoljubje. Tako smo tudi v vrtcu Cirkovce ta dan obeležili s čistilno akcijo. Čeprav smo še majhni, smo s tem, da smo očistili okolico vrtca in šole, prispevali k ohranjanju narave in varovanju okolja.

Preden smo se odpravili na delo, smo si nadeli zaščitne rokavice. Bile so nam za nekaj številk prevelike, vendar otrok to ni motilo. Bilo jim je zelo všeč in zanimivo. S seboj smo vzeli tudi veliko vrečo, kamor so otroci odlagali smeti.

Vzgojiteljice smo si glede na starost otrok razdelile lokacijo in smer čiščenja. Otroci mlajših skupin so pobirali smeti v bližnji okolici vrtca in šole, otroci iz starejših skupin pa so se odpravili do železniške postaje ter do centra Cirkovc.

Otroci so bili zelo dobri opazovalci in so opazili smeti, ki so bile skrite tudi našim očem in jih odrasli velikokrat ne opazimo.

Ob zaključku akcije so bile naše vreče polne smeti, ki smo jih odložili v zabojnike. Otroci so bili zelo veseli ob pogledu na očiščeno naravo.

 

Andreja Šprah,

pom. vzgojiteljice

Oglejte si tudi