Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
10°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Uspeh petošolcev na natečaju Narodnega muzeja Slovenije

Petošolci iz OŠ Cirkovce so pod mentorstvom učiteljice Tatjane Novak pri predmetu likovna umetnost sodelovali na natečaju Narodnega muzeja Slovenije, ki letos obeležuje dvesto let delovanja.
Učenci 5. a so napisali zgodbo, scenarij, snemalno knjigo in posneli filmček z naslovom Legenda zlatega meča, za katerega so prejeli drugo nagrado. Učenci 5. b so sestavili zgodbo z naslovom Zlata polenta, jo zapisali in ilustrirali. Zanjo so bili nagrajeni s posebnim priznanjem.

Za nagrado sta bila oba razreda povabljena na ogled razstave Zlata sled, ki so jo pripravili kustosi muzeja. Tam smo izvedeli veliko zanimivega in občudovali mnoge zlate in pozlačene predmete. Popeljali pa so nas tudi po arheološki zbirki muzeja, kjer smo lahko znanje, ki smo ga letos pridobili pri predmetu družba, konkretno povezali.

Ali ste vedeli, da zlato nastane takrat, ko se v vesolju sprosti veliko energije? Ali veste, da so zlato, ki ga danes uporabljamo, najverjetneje uporabljali že v daljni preteklosti in je le predelano? Kaj pa to, da mobilni telefoni in televizorji vsebujejo zlato?

Polona Lešnik, prof.

Oglejte si tudi