Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Zbrali 4-krat več papirja kot lani

V sklopu letošnjega Ekodneva, ki je potekal 18. 3. 2015, so osnovnošolci in otroci iz vrtca Cirkovce tekmovali v zbiranju starega papirja. Napolnili so pet kontejnerjev in tako zbrali 6777 kg odpadnega papirja!
Zbiralna akcija je trajala 3 dni. Zbirali smo časopisni papir, reklame, stare knjige, zvezke, kartonsko embalažo in podobno. Papir so prinašali otroci, pomagali pa so jim tudi starši, dedki in babice, sorodniki in znanci. Prinašali so ga v različnih količinah od 1 pa do rekorderja 248 kilogramov naenkrat. Nekateri so zbirali celo leto, drugi so poiskali in zbrali v zadnjih nekaj dnevih. Pri tehtanju papirja so pomagali hišnik, šolarji – prostovoljci – in starši.

Odlično prvo mesto v akciji zbiranja sta zasedla 6. razred, ki je skupaj zbral 67 kg papirja na učenca in 1. razred, ki je skupno zbral 1326 kg papirja. Drugo mesto je zasedel 3. razred s skoraj 59 kg na učenca, tretje pa 1. razred s 46 kg na učenca. Šola je zbrala skoraj 6 ton papirja, vrtec pa nekaj manj kot tono. Čestitke vsem!  

Zmagovalna razreda bosta za nagrado prejela program »V svetu konj«, ki bo potekal v Konjeniškem parku Starošince. Odpadle jim bodo 3 ure pouka, ta čas si bodo ogledali konje, se sprehajali in jezdili. Nagrado najboljšima razredoma bo podelila slovenska pevka Eva Boto na dobrodelni prireditvi Dan za spremembe, ki bo 28. 3. 2015 v Cirkovcah. Vrtčevski otroci pa bodo za vestno sodelovanje in zbiranje papirja nagrajeni z obiskom dveh oseb, ki opravljata zanimiv poklic.

Denar, ki ga bomo dobili od prodaje papirja, bo namenjen Šolskemu skladu, ki sofinancira pomoč otrokom iz socialno šibkih družin, udeležbo v šoli v naravi, ekskurzije, obiske različnih tekmovanj, nakup moderne tehnične opreme ipd.

Z zbiralno akcijo smo pokazali, da znamo stopiti skupaj in da lahko skupaj veliko dosežemo. Pri takšnih akcijah lahko prispeva prav vsak, le potruditi se je treba. Cilj akcije je tudi, da med mladimi krepimo občutek za medsebojno solidarnost in pomen okoljevarstva; ohranitev gozdov in čistega okolja.

 

Nataša Fras Haslinger,

Šolski sklad OŠ in vrtca Cirkovce

Oglejte si tudi