Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Ustvarjalnice

Marec 2022

Bližalo se je gregorjevo, zato smo izdelali vsak svojega gregorčka. Za izdelavo smo uporabili škatle od jajc, lesene palčke in papir. Nato smo prilepili še svečko in gregorčka po lastnih željah okrasili. Zatem smo iz barvnega papirja izrezali različne rožice in žuželke ter jih pritrdili na okna razredov. V tem mesecu smo se preizkusili tudi v monotipiji. S tempera barvami smo »napackali« polovico risalnega lista, ga odtisnili in z budnim očesom v teh packah poiskali podobe. Te podobe smo nato s črnim flomastrom še poudarili.

 

April 2022

Aprila smo se posvetili arhitekturi in veliki noči. Najprej smo v skupinah iz slamic gradili velike stavbe in različne predmete. Pri tem smo zelo uživali. Nato smo se lotili izdelave manjših zgradb iz lego kock. Za veliko noč smo izdelali posodice, v katere smo dali pisanke. Naredili smo jih iz škatel od jajc, ki smo jih razrezali na posodice z dolgim vratom. Z dodajanjem barvnega kolaž papirja smo posodice spremenili v prelepe petelinčke.

 

Maj in junij 2022

V mesecu maju smo se lotili kartonskega tiska. Najprej smo si iz kartona izdelali matrico z motivom drevesa. Nato smo iz kartona in valovite lepenke dodajali še podrobnosti, kot so listi, tekstura debla in še kaj. Naredili smo veliko odtisov v različnih barvah. V teh dveh mesecih do zaključka pouka bomo še naprej pridno ustvarjali in pri tem uživali.

 

Učenci 4. in 5. c

Podružnica OŠ Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Tina Emeršič

 

Oglejte si tudi