Logo MojaObčina.si

Kidričevo

JUTRI
6°C
-3°C
ČE.
1°C
-1°C

USPEŠNA NA LITERARNEM NATEČAJU

 SVEČANA PODELITEV NAGRAD V SLOVENJ GRADCU

 22. 9. 2017 je v Slovenj Gradcu potekala podelitev nagrad za otroška likovna in literarna dela ter fotografijo 2017. Jaz sem ustvarjala na temo Kakšen je zame boljši svet in prejela nagrado za literarno ustvarjanje.

 Slovenj Gradec leži v Slovenjegraški kotlini in je sedež edine mestne občine v statistični Koroški. Je tipično srednjeveško mesto, v katerem je veliko znamenitosti, kot so cerkve, muzeji, galerija, rojstna hiša Huga Wolfa in podobno.

  Zjutraj okrog devete ure smo se z družino z avtom odpravili proti Slovenj Gradcu v Koroško galerijo. Bila sem polna pričakovanj. Vožnja je trajala približno eno uro. Tja smo prispeli okrog desete ure. Ker so se v mestnem jedru odvijale različne zanimive predstave in delavnice, ni bilo možno priti do mestnega jedra z avtom, zato smo do galerije morali iti peš. Najprej smo se sprehodili malce po trgu, nato pa si odšli ogledat galerijo. Ker smo še do prireditve imeli nekaj časa, smo se ustavili v lepi bližji kavarni, tam popili dobro vročo čokolado ter malce pokramljali. Počasi se je čas iztekel, zato smo zapustili kavarno ter se vrnili v galerijo. Prostor, v katerem se je odvijala prireditev, je bil velik in odprt, opremljen z lepimi risbami ter slikami. Nagrajenci smo se morali usesti v prvo vrsto ter tam čakali na začetek programa. Bila sem že neučakana.

Najprej nam je pevski zbor zapel nekaj pesmi, po petju je k mikrofonu pristopila gospa ter nam na kratko predstavila Slovenj Gradec, nato pa je besedo predala županu gospodu Andreju Času. Gospod nas je lepo pozdravil ter nam namenil še nekaj besed. Po končanem govoru je sledila podelitev. Najprej so podelili priznanja in nagrade nagrajencem za literarno delo, med kateri sem bila tudi jaz. Vsakega posameznika so poklicali k županu ter direktorici galerije Andreji Hribernik, ki sta podelila priznanja. Ko so poklicali moje ime in ko sem korakala proti odru, sem bila vesela in moj srčni utrip je narastel. Tam sta mi oba čestitala, se z menoj fotografirala in potem sem odkorakala proti svojemu sedežu z velikim nasmehom. Naslednje pol ure so podeljevali nagrade še drugim nagrajencem. Na koncu prireditve so nam solistka in pevski zbor zapeli še nekaj pesmi in potem nas je gospa napovedovalka še enkrat pohvalila ter se lepo poslovila od nas. Okrog 12. ure je bilo prireditve konec. Po tem je mami posnela nekaj fotografij in vsi smo si še ogledali nekaj del v galeriji, ki so mi bila zelo všeč. Tudi novinarka koroškega radia me je ustavila in mi vprašala nekaj vprašanj, na katera sem odgovorila, nato pa smo počasi zapustili galerijo. Odkorakali smo proti restavraciji, kjer smo pojedli slastno kosilo in se počasi odpeljali domov.

  Ta dan je bil nepozabljiv in lepo preživet. Še večkrat bi ga ponovila ter ga preživela z družino, ki me vedno pri vsem podpira in je ponosna name.

                       

  TJAŠA VINDIŠ, 9. B

 Iskrene čestitke, Tjaša!                                                                                                                          

 Mentorica: Sonja Lenarčič

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!