Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
8°C
-1°C
JUTRI
8°C
2°C

Tradicionalni slovenski zajtrk iz domače kuhinje (OŠ Cirkovce)

Že 10 let v šoli pripravljamo tradicionalni slovenski zajtrk za učence, otroke v vrtcu in zaposlene v OŠ in vrtcu Cirkovce. Letos smo povabili učence, da si zajtrk pripravijo doma in k zajtrku povabijo še ostale družinske člane. Odzvali so se v velikem številu. Poslali so fotografije iz domače kuhinje, nekateri so izdelali čebelice, mlajši učenci pa so tudi zaplesali ob pesmi o čebelicah.

Tretješolki sta poslali zapis:

 

Izdelava čebelice in panja ... to bila je likovna ura fajna. Zajtrk slovenski smo pojedli in se dobrot domačih naužili. Plesali smo, kot da gre za res, saj danes nam je pouk od doma res zelo všeč.

                                                                                                                    Elina, 3.r

 

 

 

MOJ TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V ČASU ŠOLE NA DALJAVO

 

V petek, 20.11.2020, smo imeli naravoslovni dan. Ob 8. uri sem začela pripravljati tradicionalni slovenski zajtrk. Imela sem veliko časa za pripravo, saj so v naši družini vsi že začeli s šolo na daljavo. Na mizo sem prinesla kruh, maslo, med, jabolka ter krožnike, nože in skodelice. Brat mi je pomagal pogreti mleko. Skupaj sva pripravila pogrinjek. Bila sem že zelo lačna. K mizi še ni bilo nikogar. Vsi so imeli video srečanja. Končno je napočil čas, ko smo se zbrali pri zajtrku. Bil je odličen in  vsi so se mi zahvalili. Nato sem narisala čebelji panj. Naučila sem se čebelji ples in pogledala risanko. V tem dnevu sem zelo uživala.

 

                                                                                                                      Rebeka Gojkošek, 3. razred

 

Mateja Lampret

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi