Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

ŠOLSKI PARLAMENT 2019 v OŠ Lovrenc

V tem šolskem letu smo se učenci 4. in 5. c razreda iz OŠ Lovrenc pripravljali na šolski parlament na temo Šola in šolski sistem. Vsi smo si želeli drugačnega pouka in smo se odločili, da povabimo starše v naš razred. Ti so prevzeli vlogo učiteljev. Kar nekaj pogumnih staršev se nam je priključilo. Učili so nas o prometu, slikanju kurenta, plesti kite in igrati košarko. Seveda pa smo se tudi mi lahko preizkusili v vlogi učiteljev. Poučevali smo mlajše učence naše šole. Preizkusili smo se kot učitelji športa, likovne umetnosti, angleščine, slovenščine in matematike. Kar nam je najbolj ostalo v spominih, lahko preberete spodaj. Učenci 4. in 5. c OŠ Lovrenc na Dr. polju Mentorica: Andreja Emeršič
Drugačen pouk

 

2. 2. 2019 je v šolo prišel sošolkin oče Andrej Lenart. Predstavil nam je temo promet. Povedal je, kakšne vrste prometa poznamo, da imajo vsi udeleženci v prometu enaka pravila in kakšni so prometni znaki. Pokazal je še slike in na tablo narisal miselni vzorec o prometu. Povedal je tudi veliko zanimivosti. Na koncu je razdelil liste, na katere smo prerisali miselni vzorec iz table. Na listih so pisale razne stvari o prometu. Ura prometa je že skoraj bila konec. Nazadnje smo se poslovili od g. Andreja in njegove hčerke Izze, ki je bila njegova pomočnica. Izza je na koncu ostala z nami. Ta dan mi je ostal v lepem spominu, saj sem se naučila veliko novih stvari.

Mia Turk, 5. c

 

Pouk drugače

 

Letos smo se odločili, da bomo imeli malo drugačen pouk, saj bodo poučevali starši. Danes, 2. 2. 2019, je v šolo prišel gospod Andrej Lenart. Bilo mi je všeč. Poučeval nas je o prometu. Povedal nam je, da obstaja več vrst prometa, tudi katera je največja ladja in kateri je najtežji vlak. Naučil sem se veliko novega. Upam, da bo še kdaj takšen pouk. Poučevali bomo tudi mi otroci. Lahko bomo poučevali različne predmete npr. glasbo, likovno, šport, slovenščino … Danes še  pridejo drugi starši in upam, da bo tako zanimivo kot je bilo do zdaj

Gal Korez, 5. c

 

Pouk drugače

 

To leto je tema šolskega parlamenta šola oz. pouk drugače. Danes nas je obiskal gospod Andrej Lenart. Predstavil nam je nekaj o prometu. Na primer: vrste prometa, prometne znake ter veliko zanimivosti. To nam je predstavil, da bomo vedeli, kako se je v prometu potrebno obnašati. Ta vrsta pouka mi je bila zelo všeč. Najboljše pa je bilo, ko je na tablo narisal miselni vzorec. Upam, da še bo veliko takšnega pouka.

Teo Bauman, 5. c

 

Drugačna šola

 

V soboto, 2. 2. 2019, ker je bila delovna, se je učiteljica dogovorila, da bi lahko ta dan poučevali tudi starši (tema šolskega parlamenta). Med tednom pa bi učili mi učenci (otroci za otroke). Obiskal nas je že oče od sošolke Tie. Govoril je o prometu. Povedal nam je veliko o različnih prevoznih sredstvih in polno zanimivosti. Zraven je prišel mlajša sestra Izza, ker ni mogla sama ostati doma. Na tablo je narisal miselni vzorec, ki smo si ga seveda potem prepisali. Na njem je bilo pet različnih vrst prometa, zraven pa smo dobili še učne liste, ki jih bom obdržala za spomin. Čeprav je bila šola v soboto, se je odvila odlično.

Marijana Topolovec, 5. c

 

Drugačen pouk

 

Danes, v soboto 2. 2. 2019, je prišel Tijin ati Andrej, ki nam je razlagal o prometu. Ta pouk (učna ura) mi je bil zelo všeč. Upam, da še bomo to kdaj ponovili. Tudi mi učenci iz Lovrenca bomo lahko učili kakšen predmet. Anina mamica pride v ponedeljek učit učence 4. in 5. razreda ter Julijin ati, ki bo učil košarko.

Žana Medved, 5. c

 

Drugačen pouk

 

To leto smo se mi odločili, da bi bil naš pouk drugačen. Obiskal nas je namreč gospod Andrej Lenart in nam pripovedoval o prometu. Sploh nisem vedela toliko stvari: rečni, cestni, železniški, morski in letalski promet. Bilo je odlično. Upam, da bo še kdaj tako. Naslednji teden bodo prišli tudi drugi starši. In tudi mi otroci bomo poučevali. Imeli bomo šport, glasbo, likovno, matematiko… Taka vrsta pouka mi je zelo všeč. Všeč pa mi je zato, da se tudi otroci in starši, ki pa nismo učitelji, postavimo v učiteljevo kožo.

Ana Kores, 5. c

 

Drugačen pouk

 

Šolo smo imeli v soboto. Ampak nismo imeli pouka kot po navadi. No danes je bilo drugače tako, da so nas učili starši. Samo učenci četrtih in petih razredov bomo lahko učili mlajše razrede. Danes je prišel Tijin oče, gospod Andrej Lenart. Prišli bodo tudi drugi starši, ki nas želijo učiti.

Anida Alji, 5. c

 

OBISK GE. LIDIJE

 

4. 2. 2019 je prišla v šolo Anina mamica. Najprej smo se pozdravili. Povedala nam je nekaj stvari o sebi in rekla, da bomo vsi risali kurenta. Tudi ga. Lidija (Anina mama) je na platno s čopičem slikala kurenta. Ko je končala, je učiteljici Andreji naslikala še drevesa in barvno ozadje. Nato smo še mi končali in učiteljica je na platno napisala učenci 4. in 5. razreda. Na koncu nam je ga. Lidija razdelila bonbone. Mi smo za tem imeli družbo, ga. Lidija pa je šla v 2. in 3. razred delat frizure. Ob končani uri, so imeli modno revijo, na katero smo tudi mi bili povabljeni. Na koncu smo se še poslovili od ge. Lidije.

Mia Turk, 5. c

 

OBISK ANINE MAMICE

 

Včeraj, 4. 2. 2019, nas je obiskala gospa frizerka in Anina mamica Lidija Kores. Pokazala nam je kako se na platno nariše kurent. Nato smo tudi mi na platno narisali kurenta. Učiteljici je nato narisala drevesa in gore. Bilo je zelo lepo, ampak hitro je minilo. Na koncu smo vse pospravili in slike dali na razstavo v avli ter si razdelili bonbone.

Teo Bauman, 5. c

 

OBISK ANINE MAMICE

 

Gospa Lidija Kores nas je obiskala v ponedeljek, 4. 2. 2019. Povedala nam je, da je po poklicu frizerka, in da se v prostem času ukvarja z risanjem. Gospa Lidija Kores je narisala kurenta in mi smo ga tudi narisali. Po obisku smo dali slike na razstavo.

Neža Škafar, 4. c

 

OBISK ANINE MAMICE

 

V ponedeljek nas je obiskala Anina mamica. Tisti dan smo risali kurenta. Ta je šel na razstavo. Tudi Anina mamica je narisala kurenta. Narisala je zelo lepega kurenta in še plažo na morju. Nisem mogel verjeti svojim očem, kako lepo je narisala Anina mamica.

Sašo Korpar, 4. c

 

OBISK ANINE MAMICE

 

V ponedeljek, 4. 2. 2019, je prišla Anina mamica. Prišla je drugo uro po malici. Pokazala nam je kako riše. Prinesla je tri platna za učiteljico, za nas in za sebe. Bilo mi je zelo všeč. Mi učenci 4. in 5. razreda smo narisali kurenta, saj je tudi Anina mamica narisala kurenta. Učiteljici pa je naslikala drevesa in gozd. 2. in 3. razredom pa je Anina mamica naredila frizure. Ko je naredila frizure, so imeli modno revijo in nato je odšla domov.

Žana Medved, 5. c

 

OBISK ANINE MAMICE

 

Ko je Anina mamica prišla, se je predstavila. Nato smo dobili platno, na katerega smo narisali kurenta. Gospa je narisala prečudovitega. Na koncu je gospa v petih minutah narisala drevo. Gospa je rekla, da je ura resnično hitro minila. Nato pa je gospa odšla v tretji razred.

Tia Lenart, 4. c

 

OBISK ANANINE MAMICE

 

V ponedeljek, 4. 2. 2019, nas je obiskala Anina mama. Skupaj smo naslikali enega lepega kurenta. Drugega pa je narisala Anina mama. Obe sliki sta zelo lepi. Ampak Anina mamica je naredila res lepega. Ker smo bili tako zelo pridni, smo dobili bonbone. Potem je 2. in 3. razredu naredila lepe pričeske in nato smo imeli modno revijo. Slike visijo na razstavi.

Aljaž Ferenčič, 4. c

 

OBISK ANINE MAMI

 

Včeraj nas se obiskala ga. Lidija Kores. To je Anina mami. Učila nas je, kako narišeš kurenta. Prinesla je platno na katerega smo risali. Risali smo z barvami. Mi učenci smo risali vsi na eno platno. Nastali so zelo lepi izdelki. Narisala je tudi sliko na njej so jezero, drevesa in gorovje. Na koncu smo se posladkali z bonboni, ki jih je prinesla. Bilo mi je zelo všeč.

Gal Korez, 5. c

 

OBISK ANINE MAMICE

 

Obiskala nas je z namenom poučevanja likovne umetnosti. Tukaj smo delali skupno. Delali smo na platno, na temo pust. Slikali smo kurenta. Vsem je uspelo, slikali smo vsi. Proti koncu je učiteljica dobila sliko z drevjem. Slike so bile čudovite. Za nagrado smo dobili dva paketa bonbonov. Ta dan je bil zelo dober, saj se je končal odlično. Bilo je lepo vreme, za kosilo so bili špageti. Gospa se je tudi slikala z nami. Za tem je šla v razred k mlajšim. Uredila jim je frizure, saj je po poklicu frizerka. Za tem smo imeli modno revijo, na kateri so predstavili svoje pričeske. Bilo je odlično.

Marijana Topolovec, 5. c

 

OBISK ANINE MAME

 

Po malici je prišla gospa Lidija Kores. Pripravili smo si pripomočke za risanje. Najprej nam je povedala, kje bomo risali in dala nam je čopiče in druge pripomočke. Nato smo začeli risati. Pokazala nam je, kaj rišemo in povedala navodila. Skupaj smo se fotografirali. Ko smo končali, smo pomagali pospravit in slike smo obesili v avlo.

Anida Alji, 5. c

 

KO JE PRIŠLA ANINA MAMICA …

 

V ponedeljek, 4. 2. 2019, je prišla Anina mamica. Slikali smo kurente. Tudi gospa Lidija je risala kurenta. Bil je zelo lep. Vsi učenci smo skupaj naredili enega kurenta. Jaz sem kurentu narisala kožuh, Neža in Gal sta mi pomagala. Ko smo končali, so bili na vrsti drugi, da ga pobarvajo. Jaz pa sem šla pogledat, kako lepo riše gospa Lidija. Ko je bil kurent dokončan, smo se fotografirali. Gospa Lidija je učiteljici narisala še eno sliko, ki je obešena v avli.  Potem smo se še enkrat slikali in na koncu smo se tako potrudili, da smo dobili bonbone.

Enja Zajc, 4. c

 

OBISKALA NAS JE ANINA MAMICA

 

V ponedeljek, 4. 2. 2019, nas je obiskala Anina mamica. Pokazala nam je kako riše. Vsi smo skupaj narisali mojega kurenta. Anina mamica je tudi narisala kurenta in še eno sliko z drevesom ter jezerom. Zelo sem se zabaval in na koncu smo dobili bonbone. Po eni uri so nam pokazali frizure, ki jih je naredila Anina mamica naslednjo uro pri mlajših učencih.

Domen Ferenčič, 4. c

 

ZANIMIV POUK

 

V ponedeljek, 4. 2. 2019, nas je obiskala Anina mami. Pokazala nam je, kako se nariše kurent. Narisala je prelepega kurenta. Vsak učenec je narisal del kurenta. Nastal je zelo lep kurent. Potem so v 3. razredu imeli modno revijo, Anina mami jim je naredila frizure.

Luka Serdinšek, 4. c

 

DRUGAČEN POUK

 

V ponedeljek nas je obiskala moja mami in nas poučila nekaj o slikarstvu. Najprej smo pripravili platno in zaščitne deske, da se miza ne umaže. Risali smo kurenta. Hitro smo narisali, moja mami pa še hitreje. Narisala ga je zelo lepo. Ta dan je bil zabaven, poučen in naučili smo se sodelovati. Zato sem vesela, da se je moja mami opogumila in nekaj časa bila naša učiteljica. Po tej uri so mi vsi rekli, da bi tudi oni imeli še kdaj tak pouk in tudi jaz bi ga imela še kdaj.

Ana Kores, 5. c

 

URA ŠPORTA

 

5. 2. 2019 nas je obiskal g. Mitja Bek. Povedal nam je nekaj o sebi. Rekel je, da bomo danes delali stvari, ki se povezujejo s košarko. Najprej smo se razgibali. Drug drugemu smo žogo tudi podajali. Bil je poligon in ko je g. Mitja hodil po klopi, je padel zaradi odvezanih vezalk. Vsi smo šli okoli poligona. Na koncu smo igrali košarko. Ko je bilo športne ure konec, smo se poslovili od g. Mitja.

Mia Turk, 5. c

 

UČENJE KOŠARKE

 

Danes nas je gospod Mitja Bek učil košarko. Bilo je zelo zabavno. Najprej smo se razgibali. Potem smo vadili vodenje žoge z desno in levo roko, nato še z obema. Žogo smo vodili tudi v klečanju. Potem smo imeli poligon z žogo. Na koncu smo igrali tekmo med seboj. Določil nas je v ekipe in smo začeli igrati. Zelo sem se zabaval.

Gal Korez, 5. c

 

URA ŠPORTA

 

Danes, 5. 2. 2019, nas je obiskal gospod Mitja Bek. Najprej smo tekli, se razgibali, si podajali žogo in premagovali poligon. Na koncu ure pa smo odigrali še eno tekmo. Na žalost je moja skupina izgubila, ampak še vedno je bilo zelo lepo in imeli smo se »fajn«.

Teo Bauman, 5. c

 

POUK ŠPORTA

 

Predstavili smo se. Najprej se je predstavil on. Ime mu je gospod Mitja. Preden smo delali druge vaje, smo se razgibali. Kmalu je sledil poligon. Ni bil težek, lahek pa tudi ne. Nato nas je razdelil v dve ekipi in igrali smo košarko. Žal naša skupina ni zmagala. A važno je bilo, da se zabavamo. Bilo je dobro, a hkrati poučno. Upam, da bi še kdaj bilo tako.

Ana Kores, 5. c

 

ŠPROTNI UČITELJ

 

Danes, 5. 2. 2019, nas je obiskal Julijin ati Mitja. Bilo je zelo zabavno, saj smo se najprej ogreli, nato smo si podajali žoge in šele nato smo se razdelili v skupine. Igrali smo košarko. Nato pa je bilo športne konec. Ta ura športne mi je bila zelo všeč.

Žana Medved, 5. c

 

URA ŠPORTA

 

Danes smo imeli uro športa. Učil nas je gospod Mitja Bek. Učili smo se košarko in delali smo nekaj vaj v povezavi s košarko. Na koncu smo med seboj tekmovali v igri. »Fajn« smo se imeli. Hvala, da ste prišli gospod Mitja Bek.

Anida Alji, 5. c

 

UČIM ŠPORT

 

Včeraj, 5. 2. 2019, sem 2. razrede učil šport. Na začetku, ko sem kazal vaje za razgibavanje je bil z nami tudi 3. razred. Po vajah je 3. razred odšel v njihov razred. Z 2. razredom smo postavili poligon. Žoge, blazine, klopce ter še bi lahko naštevali. Vse te ovire je 2. razred moral premagati. Bili so zelo pridni. Vedno smo poligon premagovali na drugačen način. Čas je hitro minil in na koncu so mi pomagali pospraviti. Zelo mi je bilo všeč.

Teo Bauman, 5. c

 

OŠ Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

Oglejte si tudi