Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Šivali smo …

Ko sem v torek, 30. 1. 2018, prišla v šolo, smo drugo uro imeli gospodinjstvo. Tam smo šivali. Najprej nam je učiteljica pokazala, kako napeljati nit skozi šivankino uho in kako narediti vozel. Nato smo prišili gumbe. Ko smo prišili dva gumba, smo lahko šivali po svoje.

Naučila sem se napeljati nit v šivanko, šivati in prišiti gumb na blago.

Lea Fekonja, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

Šivali smo …

V torek, 30. 1. 2018, smo v šoli pri gospodinjstvu šivali. Prinesli smo šivanko, nit, gumbe in različne vrste blaga. Najprej smo si pogledali, kaj imamo. Imeli smo blago, iz katerega so zavese, kavbojke, trenirke in jakne. Potem smo vzeli šivanko ter skozi uho napeljali nit, jo odrezali na želeno dolžino ter na koncu naredili vozel. Začeli smo s šivanjem gumba na blago. Ko smo imeli gumb prišit, smo vprašali učiteljico, če je pravilno prišit. Če je bil, smo lahko šivali po svoje. Hotel sem narediti majico, a je bilo premalo časa.

Učiteljica nam je pokazala še sukanec za šivalni stroj, ki je zelo velik in se ne trga. Ko sem na začetku želel narediti majico, je na koncu iz nje nastala ruta. Imel sem cel komplet šivank in sukancev. Bilo mi je lahko, saj smo se to že učili v četrtem razredu. Užival sem.

Tadej Čuš, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič



Šivali smo …

V torek, 30. 1. 2018, smo prišli v šolo in drugo uro smo imeli na urniku gospodinjstvo. Učiteljica je rekla, da bomo šivali. Vsak je moral prinesti blago in sukanec. Učiteljica nam je pokazala, kako se napelje nit. Na blago smo šivali gumbe. Morali smo paziti, da se ne pičimo. Morali smo vedeti, kako začeti šivati in kako se naredi vozel.

Larisa Stjepič, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič



Šivali smo …

Ko sem v torek, 30. 1. 2018, prišel v šolo, sem že komaj čakal na drugo uro. Prinesel sem oranžno blago, črn sukanec in šivanko. Prinesel sem bombaž. V šivanko sem napeljal sukanec. Na šivanko sem nadel gumb in ga prišil na bombažno blago. S škarjami sem odrezal nit in naredil vozel, da sem lahko prišil gumb. Nadaljeval sem in prišil štiri gumbe. Te sem nato odstranil in blago sešil skupaj, da je nastal rokav. Oblekel sem ga čez svoj rokav. Z delom nisem mogel nadaljevati, ker je bilo konec ure. Vse sem si pospravil v vrečko in se pripravil na naslednjo uro.

Bilo mi je všeč, saj sem se naučil nekaj novega.

Marcel Turk, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič



Šivali smo …

Ko sem v torek, 30. 1. 2018, prišel v šolo, smo imeli najprej slovenščino, potem pa gospodinjstvo. Pri gospodinjstvu smo šivali.

Vsak je prinesel dva gumba, različne vrste blaga ter šivanko. Najprej je učiteljica povedala, kako šivamo in da lahko uporabimo tudi njeno blago. Nato smo začeli. Da sem napeljal nit skozi šivankino uho, sem potreboval pet minut. Nato sem poskusil prišiti gumb na blago, ampak sem narobe šival in se ni izšlo. Poskusil sem izvleči šivanko in nit, ampak mi ni uspelo. Potem sem si naredil nov vozel, še enkrat sem poskusil in mi je naposled le uspelo. Med tem časom sta si moja sošolca Tadej in Valentina že sešila ogrinjalo. Gledal sem Tadeja in se po nesreči zbodel s šivanko. Potem je prijatelj Tadej začel šivati majico, ampak ni imel dovolj časa. Zmotil sem se. Hotel sem začeti znova, a ni bilo več časa.

Naučil sem se veliko o šivanju. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo prišili gumbe na blago.

Blaž Pišek, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič



Šivali smo …

Ko smo v torek, 30. 1. 2018, prišli v šolo, smo drugo uro imeli gospodinjstvo. Začeli smo in učiteljica nam je pokazala ter razložila, kako se šiva.

V šolo smo lahko prinesli različne stvari, kot so različne vrste blaga, gumbi, šivanka in sukanec. Učiteljica nam je pokazala, kako napeljemo nit v šivanko. Prišila sem dva gumba in lahko šla šivat po svoje. Sešila sem si ogrinjalo in žepek.

Naučila sem se šivati, narediti vozel in napeljati nit.

Valentina Turk, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

Oglejte si tudi