Logo MojaObčina.si

Kidričevo

JUTRI
22°C
10°C
PET.
23°C
8°C
Deli

Pustovanje v OŠ Cirkovce

Pust je nekaj posebnega. To je čas, ko se spremenimo v nam najljubše junake, igralce, risane like in še bi lahko naštevali. Je pa tudi čas druženja, smeha, veselja in ne nazadnje čas tradicije.

Želeli smo pregnati zimo, zimo, ki je do pustnega torka še ni bilo, zimo, ki je šele prihajala.

V vrtcu in šoli smo se intenzivno pripravljali na pustovanje. Najmlajši so se udeležili otroške pustne povorke v Ptuju, predstavili so se s klovni. Vrtec je bil odet v pustne šeme, trakove, otroci so ustvarjali z različnimi materiali različne pustne maske.

V šoli smo izbrali skupno »temo« za pustno povorko – življenjska okolja. Dva tedna smo ustvarjali na to temo in pripravljali maske za torkovo povorko. V soboto, 3. 2. 2018, smo v ta namen imeli tehniški dan. Nekateri učenci iz višjih razredov so pomagali pri izdelovanju mask učencem iz nižjih razredov in tako je delo potekalo lažje in hitreje. Maske so bile skoraj končane, le še kakšno malenkost je bilo treba dodati. To nam seveda ni predstavljalo večjih težav, še posebej ob pomoči in idejah, ki jih ima naš hišnik Janez Kmetec.

Tako smo v ponedeljek, 12. 2. 2018, pripravili rajanje v telovadnici v pustnih maskah za učence 1. VIO. Na pustni torek, 13. 2. 2018, smo se zbrali v šoli ob 13. uri, se našemili v skupinske maske in se ob 15. uri priključili ostalim skupinam, ki so sodelovale v cirkovški povorki. Kot vsa leta doslej je bila tudi ta povorka nekaj posebnega. Nekaj posebnega zato, ker so se predstavili vsi učenci OŠ s svojimi idejami, domišljijo in ustvarjalnostjo, seveda ob nepogrešljivi podpori učiteljev. Pustni torek je za nami, zima pa …

Mateja Lampret,

OŠ Cirkovce

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi