Logo MojaObčina.si

Kidričevo

JUTRI
18°C
12°C
SRE.
22°C
11°C
Deli

Prvošolci že beremo

Učenci 1. razreda OŠ Cirkovce so bili zelo veseli, ko so slišali, da bodo dan namesto v učilnici preživeli v knjižnici. Prijazno jih je sprejela šolska knjižničarka gospa Ivanka Čeh. Otroci so po uvodnem razgovoru prisluhnili pravljici Tiho, tukaj beremo, nato pa izdelovali knjižne kazalke. Nanje so narisali književne osebe iz pravljice in spoznali, čemu jim bodo služile. Nato so spoznali knjige za bralno značko in kje jih bodo našli na policah. Navdušeni so listali po knjigah in v obliki knjižnega kviza tekmovali v znanju o že znanih pravljicah. Prijazno in spodbudno jih je knjižničarka povabila na obisk v knjižnico z besedami: »Prihajajte v šolsko knjižnico, kadarkoli imate čas. Izposodite si lahko čtivo za bralno značko ali pa druge slikanice, ki so vam všeč. V šolski knjižnici lahko listate po revijah, rešujete knjižne uganke ali igrate družabne igre. Lahko pa pridete in samo preverite, kako skrivnostno dišijo nove knjige. Zagotovo zelo lepo diši tista, ki v sebi skriva prečudovito zgodbo.«

Učenci so postali člani šolske knjižnice, saj so prejeli vsak svojo člansko izkaznico. Posebej so se razveselili slikanice Kotiček na koncu sveta avtorice Anje Štefan, ki jo je vsak prvošolec prejel v trajno last. Društvo Bralna značka namreč vsako leto s slikanico obdari učence 1. razreda in tako dodatno obogati vstop otrok na pot čudovitega bralnega popotovanja.

Sedaj otroci že sami redno in navdušeni obiskujejo največji prostor učenosti in že osvajajo bralno značko. Za to pa imajo veliko zaslug tudi starši in vsi, ki jim pri tem pomagajo. Doma jih zelo spodbujajo k branju že od predšolskega obdobja. Vsi želimo, da bi postalo branje njihova potreba in da jim je ob knjigi prijetno. Ob tem pa širijo besedišče, znanje in potujejo v domišljiji kamorkoli.

Učiteljici Marija in Metka ter knjižničarka Ivanka

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi