Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Projektni dan: KROMPIRJEV DAN V OŠ CIRKOVCE

»Ne soli mi pameti, imam krompir«
V četrtek, 26. 10. 2017, je bil na naši šoli prav poseben. Vse je bilo v znamenju krompirja. Ker pa ta tekne še bolj, če je slan, smo medse povabili tudi samega Martina Krpana, ki je prinesel s sabo vrečo »angleške soli.«

Učenci prvega triletja so se zjutraj  sprehodili okrog Cirkovc ter iskali vreče krompirja, na katerih so bile pritrjene uganke, vprašanja, zanimivosti in pregovori o krompirju. Vsaka skupina je rešitve pisala na list in s pomočjo pravilnih odgovorov prišla do  zaklada. Zaklad je bil v šolski kuhinji in to je bil božanski piškot. Temu so sledile štafetne igre, povezane s krompirjem. Otroci so se pomerili v spretnostih skakanja z vrečami, prenašanjem krompirja na žlici  in  tekmovanje z zaboji krompirja. 

Učenci 4. in 5. razreda so pripravljali jesensko dekoracijo in nato z njo domiselno polepšali šolske prostore.

Šestošolci so medse povabili Martina Krpana, ki pa se je na poti v Cirkovce ustavil še pri frizerju, na uredništvu Štajerskega tednika je oddal nekaj oglasov, nato pa posnel kratek pogovor z novinarkama šolske televizije.

Učenci tretjega triletja so pripravljali krompirjeve jedi in slaščice, delali so poskuse s krompirjem, se igrali stare igre in seveda zunaj v žerjavici pekli krompir.

Kasneje so se nam pridružili starši, ki so bili nad krompirjevimi jedmi naravnost navdušeni. Skupaj smo si nato ogledali predstavo Društva za boljši svet z naslovom Mali princ.

Prijetno druženje je bilo podobno tistemu nekoč- ko so si ljudje po končanem delu vzeli čas tudi drug za drugega, se družili in poveselili.

Upajmo torej na dobro krompirjevo letino, da bomo naše srečanje ponovili.

Jerneja Kuraj

 

Oglejte si tudi