Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
0°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

POTOPIS - PO AMERIKI

FLORIDA 2019

 

Naša pot v ZDA se je pričela z letom iz Budimpešte v London, iz Londona v Dallas in iz Dallasa v Miami. Pot je trajala približno en dan. Bili smo zelo navdušeni že, ko je letalo vzletelo. Pot nas je vodila po celotni Floridi. Najprej smo se ustavili v Miamiju. Tam smo bili štiri dni. Bivali smo v ulici Ocean Drive. Ogledali smo si mesti Miami Beach in South Beach.

                     

Bili smo na Everglades, reki, po kateri smo se vozili s hovercraftom med krokodili in aligatorji. V rokah sem držala tudi majhnega aligatorja. Everglades je edino naravno okolje, kjer bivajo krokodili in aligatorji skupaj. Nekaj kilometrov stran iz Miamija smo si ogledali naravni park Key Biscayne, kjer smo se družili z rakuni, bili na svetilniku, opravili treking po otoku in se kopali. Pot nas je vodila v Key West v kraj Islamorada; tam smo bivali tri dni. Tukajšnje doživetje je bil obisk lokacije Robbies, kjer smo hranili ribe tarpone in se družili s prelepimi pelikani, in snorkljanje na dveh čudovitih koralnih grebenih, kjer smo opazovali prelepo podvodno življenje.

 

Obiskali smo tudi najjužnejšo točko ZDA, mesto Key West, ki je zelo slikovito, ima pridih Kube, saj je ta oddaljena le 110 km. Po prelepih dnevih na otočju Key West smo se premaknili 650 km na sever v kraj Daytona. Tukaj smo občudovali prelepe sončne vzhode, se sprehajali na dolgih peščenih plažah in si ogledali znano dirkališče, kjer se odvijajo znane avtomobilske dirke. Pot nas je iz Daytone vodila 200 km na sever floridskega škornja in nato levo do Panama City Beach-a, kjer smo preživeli lepe štiri dni. Tukaj sva z bratom uspešno opravila tekaško preizkušnjo na eno miljo ( 1,6 km) in bila izredno zadovoljna z rezultatom, za katerega sva prejela medaljo in majico. Ati je tukaj tudi opravil  tekmo Ironman, kar je pomenilo 3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in  tek maratona na 42 km, ostali člani družine pa smo ves dan navijali ob progi. Vsako leto na ta način združimo dopust in športno aktivnost, ki sta tako postala družinska tradicija.

 

V nadaljevanju potovanja smo se po zahodni strani Floride s pogledom proti Mehiki odpravili ponovno na jug, in sicer v mesto Clearwater, kjer smo bivali dva dneva, si ogledali okolico, uživali na plaži; doživetje tukaj je bilo druženje z delfini v njihovem naravnem okolju. Tokrat so nas odpeljali še na manjši otok, ki leži v Mehiki. Tam smo nabirali školjke in raziskovali otok. Skozi mesto Tampa smo se potem odpravili nazaj v Miami in tako zaključili našo avanturo po celotni Floridi. V Miamiju smo ostali še dva dneva in izkoristili temperature preko 30 stopinj Celzija, igrali smo odbojko, bili na fitnesu na prostem, plavali … Čas je prehitro mineval in morali smo na pot domov. Ta nas je vodila iz letališča Miami preko Atlantskega oceana v London, iz Londona v Budimpešto in potem z avtomobilom domov.

 

Bilo je lepo, pridobili smo nove izkušnje, ena izmed njih, ki je zame pomembna, je bila, da sem naučeno snov iz angleščine lahko uporabila v praksi, a ugotovili smo, da rek Povsod je lepo, a doma je najlepše, drži.

 

Zoja Kaučevič,6. a               

Oglejte si tudi