Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Otroška varnostna olimpijada v Kidričevem

Policijska uprava Maribor je po treh letih premora zaradi pandemije za četrtošolce organizirala že 15. otroško varnostno olimpijado.
Letošnje predtekmovanje za šole z območja PP Ptuj je potekalo v OŠ Kidričevo. Med seboj se je pomerilo sedemnajst ekip iz desetih osnovnih šol s po desetimi tekmovalci. Imeli smo dve ekipi, eno iz Podružnice OŠ Lovrenc na Dravskem polju in eno iz matične šole. Najboljše štiri ekipe so se uvrstile v finale, ki bo potekal konec maja v Mariboru.

Pri preventivnem projektu Otroška varnostna olimpijada gre za tekmovanje osnovnošolcev v poznavanju pravil za preprečevanje negativnih varnostnih pojavov in odpravljanja njihovih vzrokov ter posledic. Ekipe med seboj tekmujejo v paru. V vsaki panogi se istočasno pomerita dve ekipi. Tekmovanje obsega štiri tekmovalna polja:

- poznavanje pravil o varnosti (odgovarja se na postavljena vprašanja),

- sestavljanje logotipov (različnih znakov, povezanih z varnostjo, interventnih številk 112 in 113, reševalna služba ipd.),

- spretnostna vožnja s kolesom in reševanje naloge (112, 113 ipd.) in

- požarna vaja (zbiranje vode).

Na tekmovanje smo se pridno pripravljali kar nekaj časa in se veliko naučili. Zaradi slabega vremena smo naloge izvedli kar v športni dvorani. Zadnja naloga je bila zaradi dežja nekoliko prilagojena vremenskim razmeram.

Na koncu smo bili z uvrstitvijo naših dveh ekip zelo zadovoljni, saj smo pokazali veliko znanja, športnega duha in  spretnosti. Imeli smo tudi dobre navijače, ki so nas vzpodbujali s transparenti in glasnim navijanjem.

Senjka Jazbec

Oglejte si tudi