Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

OŠ Cirkovce – zimski športni dan

V četrtek, 11. 2. 2016, smo se četrto- in petošolci OŠ Cirkovce v okviru projekta Šolar na smuči z avtobusom odpeljali na Mariborsko Pohorje smučat. Projekt se brezplačno izvaja v organizaciji Smučarske zveze Slovenije in Zavoda za šport RS Planica ter smučarskih centrov drugo leto.

Pri pohorski vzpenjači smo si nekateri izposodili smučarsko opremo, drugi pa so imeli svojo. Ko so nas organizatorji pozdravili – vseh nas je bilo okrog 180 – smo se z gondolo odpeljali na Belvi. Na smučišču smo naredili nekaj ogrevalnih vaj, nato je sledilo testiranje. Razdelili so nas v štiri skupine. Najprej sem bila v malo slabši skupini, nato sem napredovala v drugo najboljšo skupino. Imeli smo super učiteljico Katjo.

Začeli smo z utrjevanjem pluženja, a že kmalu smo odšli smučat na strmo progo. Sprva mi je šlo dobro, a sem proti koncu izgubila nadzor nad smučmi. Začela sem kričati. Hotela sem se ustaviti, a sem bila le še bolj hitra. Nekako mi je le na srečo uspelo zaviti. Ko sem se ozrla naokoli, sem videla še dva sošolca, ki se nista ustavila ravno tam, kjer je bilo dogovorjeno. Nato smo se vsi uspešno pripeljali do sedežnice, ki nas je odpeljala nazaj na vrh.

Nekaj časa smo še smučali, sledila je malica in dve uri smučanja. Ob pol treh smo se z gondolo odpeljali nazaj v dolino, kjer smo vrnili izposojeno opremo. Organizatorji so vsakemu udeležencu smučarskega tečaja podarili darilo, lahko smo obdržali tudi majice. Sledilo je skupinsko fotografiranje, nakar smo se odpeljali domov.

V okviru projekta smo osvajali osnove smučanja in varnost na smučišču. Želim si še več takih dni.

Sanja Kmetec, 5. a

mentorica: Polona Lešnik, prof.

OŠ Cirkovce

Oglejte si tudi