Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

OŠ Cirkovce – šola v naravi

Septembra smo bili četrto- in petošolci v šoli v naravi v Poreču. Na poti tja smo se ustavili v solinah v Sečovljah. Presenetilo me je, da je imela vsaka družina svoj žig, s katerim so označili svoj kruh. Ker so ga pekli v skupnih pečeh, so ga tako lažje prepoznali. Ko smo prišli v Poreč, smo se odpravili na plažo, kjer smo preverili svoje plavalno znanje. Na obali smo videli morskega biča, malega in velikega, klobučarje, ene z lovkami, druge brez, ribo iglico, morskega zajčka in raco z dolgim kljunom. Popoldan smo si izposodili pedaline in šli na skakalnice, s katerih smo skakali z dveh in štirih metrov. Izdelali smo tudi namizno družabno igro »potapljač, reši se«, za katero smo si sami izmislili pravila, izdelali igralno ploskev in figure. Zvečer smo šli v disko in lahko smo nastopali na prireditvi Pokaži, kaj znaš, kjer smo plesali in peli. Ko smo šli zvečer v mesto na sladoled peš, smo bili na poti nazaj zelo utrujeni.

Predzadnji dan smo ponovno preverili, koliko smo se naučili, in tako smo lahko osvojili bronastega, srebrnega ali zlatega delfinčka. Zadnji dan smo lahko tudi poljubno skakali s pomola. Ponosna sem, da sem osvojila zlatega delfinčka.


Lana Petje, 5. b OŠ Cirkovce

Mentorica: Polona Lešnik, prof.

 

 

Na morju sem si prvič upal skočiti s pomola. Naenkrat sem dobil »ta nori« občutek, se odrinil in skočil. Bilo je, kot bi padal s padalom.

Tilen Ciglarič, 4. b OŠ Cirkovce

 

Skakali smo s pomola in tekmovali, čigav skok bolj pljuskne. Med potapljanjem smo zraven rib, školjk, rakcev videli tudi družino skatov in morskega polža, ki ga nisem videl še nikoli.

Anej Širec, 4. b OŠ Cirkovce

 

Tri stvari, katerih se bom vedno spomnil iz šole v naravi, so: zelo dober zajtrk, učiteljeva salta s pomola in večerna utrujenost nog.

Gašper Mikložič, 4. b OŠ Cirkovce

 

 

Na morju mi je bilo najbolj všeč, ko smo se vozili s pedalini, skakali s skakalnic ter ko smo imeli disko.

Lana Lešnik, 4. a OŠ Cirkovce

 

 

Zelo mi je bilo všeč skakanje s skakalnic in večer, ko smo lahko pokazali svoje talente na Pokaži, kaj znaš.

Eva Pleteršek, 4. a OŠ Cirkovce

 

 

 

VTISI IZ ŠOLE V NARAVI – 5. a

 

V šoli v naravi sem se imela super. Fajn je bilo, ko smo se lahko vozili s pedalini. Rada sem plavala in se potapljala. Ogledovala sem si ribe in plesala v disku.

Živa Vešnik

 

Všeč mi je bilo, da smo veliko plavali, se potapljali. Imeli smo prijaznega učitelja plavanja, veliko nas je naučil. Videli smo tudi morskega skata, ob katerem sva s prijateljem tudi plavala.

Žak Pirc

 

V Poreču mi je bilo najboljše to, ko smo zjutraj skakali s pomola v morje in se potapljali. Videli smo skata in velikega klobučarja. Vozili smo se s pedalini, šli smo tudi na skakalnice v Poreč. Nekega večera smo šli tako daleč, da smo skoraj umrli od utrujenosti.

Marsel Drevenšek

Oglejte si tudi