Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
12°C
-0°C
JUTRI
12°C
-1°C
Deli

Obisk iz Ugljevika

V četrtek, 24. 5. 2018, je folklorna skupina OŠ Aleksa Šantič iz Ugljevika v Bosni in Hercegovini pripotovala k nam v Cirkovce. Pred šolo smo jih pričakali ob 17. uri. V času, ko smo čakali nanje, smo postajali vedno bolj nervozni, navdušeni in tudi malo prestrašeni. Ko so končno prispeli, smo jih pogostili in jih nato dodelili k družinam.

Naslednje jutro smo imeli učenci OŠ Cirkovce in OŠ Kidričevo športni dan. V dopoldanskem času so si učenci iz Bosne ogledali OŠ Kidričevo in prisostvovali pouku. Okoli 12. ure so se nam pridružili na športnem dnevu v Cirkovcah, kjer smo se zelo zabavali, čakalo pa jih je tudi dobro kosilo. Po končanem športnem dnevu so naši gostje preživeli popoldne pri družinah. Ob 18. uri pa so se udeležili prireditve na Osnovni šoli Cirkovce. Na tej prireditvi so nastopale vse tri folklorne skupine OŠ Cirkovce in gostje iz tujine. Po zanimivi prireditvi smo preostanek večera preživeli v družbi naših novih prijateljev.

Naslednji dan je bila sobota. A to seveda ni bila navadna sobota, saj smo že kaj hitro imeli naslednji nastop in poleg nastopa še manjšo povorko. Ta nastop je bil v Staršah, kjer je potekal Mednarodni festival otroških folklornih skupin. Predstavile so se folklorne skupine tako iz Slovenije kot tudi iz Hrvaške in Bosne. Po nastopu smo preživeli še zadnjo skupno popoldne. Večina družin jim je pokazala prelep Ptuj, Maribor ali kakšno drugo čudovito lokacijo.

Nedelja oz. zadnjih nekaj ur le-te je bilo najtežjih, saj smo se morali posloviti od naših novih prijateljev. Nekateri so jokali, nekateri niso, a verjamem, da smo se z njimi imeli vsi zelo lepo in smo se kar nekako navezali nanje.

To je bila prelepa izkušnja in z veseljem jo še kdaj ponovim!

Klara Lešnik,

učenka OŠ Cirkovce

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi