Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
11°C
5°C
Oceni objavo

OB TEDNU PISANJA Z ROKO

Letošnje šolsko leto je naše drugo po vrsti, odkar smo se pridružili gibanju Radi pišemo z roko.

Lani smo zapisovali lepe misli učitelji in učenci ter nekatere izdelke razstavili v šolski avli.

                       

V letošnjem šolskem letu smo si zadali obširnejši načrt.

V mesecu decembru 2019 nas je tradicionalno obiskalo 19 upokojenih delavcev naše šole. Ob skupnem praznovanju smo jih poprosili za zapis njihovih misli in z veseljem so se odzvali. Obujali so predvsem spomine na poučevanje na naši šoli.

 

Kolegica Senjka Jazbec, ki že vrsto let sodeluje s kulturnimi programi v našem Domu upokojencev v Kidričevem, je s pisanjem spodbujala varovance zavoda. Odzvalo se jih je devet. Zelo radi obujajo spomine na svoja mladostna leta.

 

23. 1. 2020 smo izvedli pisanje z roko na matični in podružnični šoli Lovrenc. Babice, dedke, matere, očete … smo pisno povabili k pouku prvo učno uro za učence od 2. do 9. razreda. Največji odziv je bil na razredni stopnji, a še tudi v 6. razredih je bilo zanimivo, poučno, prisrčno, ganljivo … Začutili smo ljubezen preko pisanja in pripovedovanja.

Naslov našega pisanja se je glasil V naši družini radi pišemo z roko. Po prisrčnem sprejemu v šolskih klopeh so nastajali čudoviti zapisi starejših in otrokom se je zdelo fino, da sedijo ob njih.

Velik del smo razstavili v obeh šolskih avlah, imamo pa bogato gradivo pisanja z roko.

Sodelovalo je preko 300 otrok in čez 60 babic, dedkov, očetov in mamic.

Obogateni smo z lepoto pisanja starejših, ko so še v šoli negovali lepopis, obenem so gostje v šolo prinesli lastne zvezke, spričevala, spominske knjige, našlo se je celo pismo ujetnika v Mathausnu.

Vsekakor bomo z delom nadaljevali. Pisali bomo z roko.

 

 

Oglejte si tudi