Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 23.10.2017

oblačno
Danes bo v zahodni Sloveniji delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod v vzhodni Sloveniji bo občasno še možen rahel dež. Predvsem v Prekmurju in deloma na Štajerskem in Koroškem ter na Gorenjskem vzdolž Karavank in Kamniških Alp bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do okoli 17 stopinj C.
8°C | 12°C
torek, 24.10.2017
9°C | 15°C
sreda, 25.10.2017
5°C | 17°C
četrtek, 26.10.2017
4°C | 20°C
petek, 27.10.2017
6°C | 18°C
Opozorila
Ponedeljek, 23.10.2017 ob 8h
Dodatnega opozorila ni.
8°C
12°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Šolstvo Osnovna šola

Noč pravljic


OSNOVNA ŠOLA

| |
13.11.2016      17:58
A A

Noč pravljicDeli:

Zjutraj sem se zbudil, se umil in šel v šolo z vsemi stvarmi, ki sem jih potreboval za noč pravljic. Ko sem prišel v šolo, sem se preobul in šel v razred, tam sem odložil stvari in se pripravil za pouk.

Bil je ponedeljek, 10. 10. 2016. Takrat sem imel na urniku le pet ur, ker nimam podaljšanega bivanja. Ker je četrti razred še imel pouk, sem ostal v razredu. Že peto uro smo si pripravili stvari za spanje. Ostal sem v razredu in malo počival, nato sem šel na računalnik igrat igrice. Zunaj je deževalo, zato smo bili cel dan v šoli. Ko je četrti razred končal, sta v razred prišla še moja sošolka in sošolec ter smo skupaj igrali monopoli. Drugi so imeli zdrav življenjski slog, mi pa smo se igrali. Ko so končali, so prišli v razred. Potem smo morali v podaljšanem bivanju barvati liste. Igre so se začele ob štirih.

V razredu smo iskali jajčke, ki so bile skrite, in v njih so bili lističi. Na njih so bili zapisani naslovi in odlomki zgodbic. Potem smo se iskali po zgodbicah. Fantje petega razreda smo vlekli jajčke in vsak je potegnil enega. V njih so bili pobarvani lističi. Morali smo ugotoviti, katera zgodbica je bila na tem lističu, in vsak od nas je dobil svojo ekipo. Z njo smo se morali predstaviti in pripraviti zgodbo ter narediti kostume. Ko smo se predstavili, smo šli jest. Na izbiro smo imeli različne stvari. Nato smo se vrnili v razred in se igrali.

Imeli smo večerjo, kjer smo jedli kruh in klobase. Po večerji smo šli v razred in se še malo igrali. Ob osmih smo si ogledali film Sam doma 2. Spat smo šli ob enajstih.

Naslednjo jutro, ko smo se vsi zbudili, smo šli na zajtrk. Ko smo se najedli, smo šli v razred in gledali film Mary Poppins. Med filmom smo šli na malico, se najedli in nato nadaljevali. Film smo gledali do enajstih dopoldan. Ko smo ga pogledali, smo si pospravili stvari. Kasneje smo imeli še matematiko in slovenščino.

Luka Pišek, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja EmeršičV ponedeljek, 10. 10. 2016, sem se zbudil ob 7.35. Oblekel sem se in pripravil stvari, nato pa sva z mamo odšla peš do šole.

V garderobi sem se preobul in odšel v 5. c-razred, kjer sem odložil stvari in odšel k družbi. Po pouku smo odšli v podaljšano bivanje. Potem smo imeli zdrav življenjski slog. Ob 16. uri smo začeli z nočjo pravljic. Vsi od 1. do 5. razreda smo se zbrali v avli na klopeh. Bili smo v skupinah in v moji so bili še Adam, Luka in Teo. Potem smo se postavili v vrste po razredih. Mi smo odšli v učilnico, kjer so računalniki. Iskali smo jajčke. Bilo nas je ravno šest, zato je vsak dobil svoj jajček. Potem smo se razdelili, v katero zgodbico spadaš. Spadal sem v zgodbico Zrcalce. Morali pa smo sestaviti zgodbo iz listkov. Kasneje so nas premešali in v skupini smo bili Silvo, Ana, Luka, Lea in Valentina. V knjižnici smo si morali poiskati knjigo za svojo igro. Imeli smo knjigo Kdo je napravil Vidku srajčico. V knjigi smo imeli navodila: preberite zgodbo in določite vloge. Po predstavi smo jedli pečene klobase in kruh. Potem pa še kuhane kostanje.

Odšli smo v razrede, mi smo bili v 1. c-razredu. V 3. c so imeli disko, zato smo odšli k njim, ampak ne za dolgo. V 5. c-razredu so gledali film Sam doma 2, zato smo odšli k njim. Ob 10.30 smo odšli spat.

Naslednji dan smo po zajtrku odšli v 5. c-razred. Tam smo gledali film Mary Poppins. Pri pouku smo morali opisati vsebino filma.

Po podaljšanem bivanju sem šel domov, kjer sem mami povedal o vsem, kar smo doživeli. Bilo mi je zelo všeč.

Tadej Čuš, 4. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja EmeršičKo sem se ob 7. uri zbudil, sem se že veselil Noči pravljic. Pozajtrkoval sem in se oblekel ter šel z avtom, s šolsko torbo in kovčkom v šolo. Najprej smo imeli pouk, in ko je bilo konec pouka, se je začela noč pravljic.

Najprej smo razpakirali prtljago. Nato smo šli v avlo, tam so nam učiteljice povedale, kaj bomo delali. Šli smo poiskat jajčke in v vsakem je bil listek. Od tega je bilo 5 barvnih in 31 belih. V naši ekipi so bili Taš, Gal, Neža, Enja, Vita in jaz. Mi smo nastopali s pravljico Pod medvedovim dežnikom. Bili smo tretji na vrsti. Ko je bilo vsega konec, je začelo deževati. Žal si nismo mogli peči kostanjev, ampak smo si jih skuhali. Na mizi smo imeli klobase, kruh in čaj. Ko smo pojedli, smo si šli umit zobe. Zvečer smo šli v peti razred gledat film Sam doma 2. Po koncu filma smo se odpravili spat. Ta noč mi je bila zelo všeč, komaj čakam na drugo leto.

Marcel Turk, 4. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja EmeršičAli veste, kaj se je zgodilo, ko smo imeli noč pravljic? No, če še ne veste, vam bom povedala. Zjutraj, ko sem se zbudila, sem se oblekla, si umila zobe, se počesala in spakirala stvari v potovalno torbo, saj je bil zares poseben dan. Z očijem sva napihnila zračno blazino. Dala sva jo v avto, vzela kostanje in torbo ter odšla. Ko sem prišla v šolo, sem bila tam prva. Pospravila sem stvari za spanje v razred ter počakala, da pridejo še ostali. Takoj za mano je prišel sošolec Taš. Prinesel je kostanje, spalno vrečo in torbo s stvarmi. Potem so prišli še vsi ostali. Ura je bila 9.05, ko smo imeli malico. Učili smo se do kosila in po kosilu smo imeli Zdrav življenjski slog. V razredu smo igrali razne družabne igre. V podaljšanem bivanju smo izdelovali drevesa in jih nalepili na okna. Pozneje, ko se je pouk končal, smo se zbrali v razredu. Pred tem pa je učiteljica Andreja v razredu skrila 6 jajčkov, v katerih so bili delčki pravljic. Po najdenih jajcih smo se razporedili v skupine. Jaz sem bila v skupini Muca Copatarica. Bilo je več skupin: Pod medvedovim dežnikom, Mojca Pokrajculja in Zrcalce. Imeli smo eno uro, da smo pripravili sceno, kostume in odigrali igro.

Sami nismo verjeli, da bomo zmogli, vendar smo se vživeli v pravljico in uživali. Po pravljični zgodbi smo se posladkali s kuhanimi kostanji. Za pečene nas pa je prikrajšalo deževno vreme. Odšli smo v razred in se igrali. Ker smo bili tako razigrani, smo zaspali šele okrog 23.30. Zjutraj so bili budni vsi, razen mene. Še vedno sem bila v pravljičnem svetu. Spala sem narobe obrnjena, noge pa sem imela na zidu. Bil je čas za pižama zajtrk. Šele ob 11. uri smo se preoblekli. Ogledali smo si film Mary Poppins. Po kosilu smo veselo odkorakali domov, kjer sta me čakala mami in ati. Vse sta želela izvedeti, vendar nisem imela časa pripovedovati, kajti do mene je že pritekla moja psička Bella, ki me je zelo pogrešala. Tega dne ne bom nikoli pozabila.


Laura Predikaka, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja EmeršičZjutraj sem se zbudil, nekaj pojedel, se oblekel in odšel v šolo. Ko sem prišel v šolo, smo se že vsi veselili. Najprej smo imeli družbo, nato angleščino, slovenščino, matematiko in šport. Nato smo vsi šli na lov za jajčki. Ko smo vsi našli po enega, smo šli v avlo. Odprli smo vse jajčke in tisti, ki so imeli barvni listek, so na njem imeli napisano zgodbo. Na belih listkih pa so bili naslovi. Ko so bile vse skupine polne, smo poiskali knjigo s seznami v knjižnici. Vsi seznami so bili enaki. Na vsakem je pisalo, da zgodbo preberemo, določimo vloge, si izdelamo kostume in na koncu predstavimo pisatelja. Ko smo vse naredili, smo odigrali pravljice. Ko smo končali, smo šli jest klobasice. Po obroku smo šli gledat film. Po njem smo si umili zobe in večino večera igrali družabne igre. Spat smo pa šli ob 22.30.

Zjutraj me je zbudil Tibor. Ko smo imeli pouk, smo gledali Mary Poppins in napisali obnovo. Ob 14.30 sem šel domov.

Tomaž Šešo Zafošnik

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja EmeršičV ponedeljek, 10. 10. 2016, smo prespali v šoli. V šolo smo prinesli vse potrebno za spanje. Imeli smo pouk in ob štirih so se nam začele dejavnosti. Ampak vseeno ni bilo tako kot prejšnja leta, bilo je deževno. Jedli smo tudi klobase.

Najprej smo po razredih iskali jajčke, potem smo sestavljali skupine iz listkov v jajčkih. Bila sem v skupini Mojca Pokrajculja. Najprej smo poiskali knjigo, jo prebrali in se pripravili na predstavo. Izdelali smo si kostume, ušesa in obleke. Bila sem Mojca Pokrajculja. Po predstavi smo jedli kuhane kostanje. Šli smo v pižame in si pripravit ležišča, gledali smo film Sam doma 2. Po filmu smo šli spat.

Zjutraj smo se zbudili ob pol osmih. V pižamah smo šli na zajtrk. Jedli smo evrokrem in maslo, po zajtrku smo gledali film Mary Poppins. Sredi filma smo šli na malico. Ko smo pogledali film, smo pospravili in se oblekli. Potem smo pri slovenščini in matematiki pisali obnovo filma.

Imela sem se super, nikoli boljše. Škoda, da v šoli spimo samo enkrat. Ampak tudi to je boljše kot nič. Super je bilo.

Pia Lobenwein, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja EmeršičZjutraj sem prišla v šolo in smo imeli pouk do 13.55. Po pouku smo si pripravili stvari za spanje.

V podaljšanem bivanju smo bili do 16. ure in potem smo se vsi zbrali v šolski avli. Vsak razred je moral poiskati šest plastičnih jajčkov. V vsakem jajčku je bil listek z delčkom zgodbice. Eni so imeli barvne listke, na katerih je bil napisan naslov zgodbice. Sami smo si morali izdelati kostume in sceno za zgodbico. Zatem smo morali to tudi predstaviti. Ko smo vsi predstavili, smo šli na večerjo. Po večerji smo gledali film Sam doma 2. Po filmu smo se odpravili spat.

Naslednji dan smo se zbudili ob pol devetih in imeli zajtrk. Po njem smo gledali film Mary Poppins. Nato smo imeli slovenščino, kjer smo morali primerjati svoje življenje z življenjem Mary Poppins. Po pouku smo imeli kosilo, nato smo bili v podaljšanem bivanju. Tam smo izdelovali liste za drevesa, ki so na oknih.

Ta noč je bila zelo zabavna, čeprav si nismo pekli kostanjev.

Lea Fekonja, 4. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja EmeršičKo sem prišel v šolo, sem odložil stvari. Pričeli smo s poukom.

Tisti dan sem imel šest ur. Tudi tisti dan je na žalost deževalo in zaradi tega smo imeli vse dejavnosti v šoli. Imeli smo kosilo in malico. Jedli smo kuhane kostanje in klobase. Imeli smo igro, pri kateri smo morali poiskati jajček, v katerem je nekaj pisalo. Ko smo jih našli, smo se usedli na klopi. Poiskali smo svoje ekipe in poslušali navodila. Vsaka skupina je dobila zgodbo. Mi smo imeli zgodbo Pod medvedovim dežnikom. Odšli smo izdelovat kostume. V moji skupini so bili Gal, Enja, Vita, Neža in Marcel. Igro smo odigrali zelo dobro. Ko je bilo iger konec, smo odšli v razrede. Za večerjo smo jedli kuhane kostanje in klobase. Po večerji smo odšli v razrede, tam smo se igrali balin. Odšli smo gledat film Sam doma 2. Okoli 23. ure smo odšli spat.

Zjutraj smo se zbudili okoli 7.30, nato smo odšli na zajtrk. Po njem smo gledali film Mary Poppins. O njem smo morali napisati obnovo, ki mi je šla kar dobro. Nato je bilo vsega konec in po mene so prišli starši.

Seveda pa smo imeli tudi pečene kostanje, ampak naslednji dan, ko je bilo sončno.


Taš Krajnc, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič
0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Kidričevo!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Koledar dogodkov Preglej vse
Oktober 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1
23.10.2017
Danes ni dogodkov.

Bodite prvi pri oddaji mnenja.