Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
0°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

NAŠA NAGRAJENKA

PODELITEV NAGRAD V LJUBLJANI

24. 4. 2018 je v Ljubljani potekala podelitev  nagrad za otroška literarna dela.   Jaz sem ustvarjala na temo Kjer hiša mojega  stoji očeta in prejela nagrado za literarno ustvarjanje.

Zjutraj okrog osme ure smo se z družino z avtom odpravili proti Viču, kjer smo se zbirali nagrajenci. Tja smo prispeli okrog pol desete ure. Bila sem polna pričakovanj. Ker smo imeli še nekaj časa, smo odšli do bližnje kavarne, kjer smo počakali na začetek.  Ko smo prišli na začetek prireditve, so nas sprejeli vojni veterani. Dobili smo broške, ki smo jih morali nositi.

Najprej so nas pozdravili učenci osnovne šole Vič s pesmijo. Dan se je nadaljeval z odhodom na avtobus do centra Ljubljane. Ob prihodu do Mestnega muzeja, kjer je kasneje tudi potekala svečana podelitev, so nas razdelili v dve skupini za ogled glavnega mesta Slovenije. Najprej nas je vodič popeljal peš po mestu in povedal nam je veliko novih in zanimivih stvari. Sledil je ogled Ljubljane z druge strani, z ladjice na Ljubljanici.

Ker je čas hitro tekel, smo morali nagrajenci oditi na generalko, spremljevalci pa so imeli prosto. Na generalki so nas seznanili s celotnim programom. Ob sedemnajstih se je pričela podelitev. Nagrajenci smo ves čas bili na odru. Napovedovalka je pričela brati naše pesmi in ko si zaslišal svojo, si prejel medaljo ter pisno pohvalo. Na koncu so še sledili govori povabljenih. Po končani prireditvi je bila pripravljena pogostitev za vse.

Ker smo do odhoda imeli še nekaj časa, smo z družino še malo uživali ob Ljubljanici ter se nato odpravili proti Viču z avtobusom. Sedaj je sledila še samo pot do doma. Ta dan sem preživela neizmerno lepo. Upam, da se bo še kdaj ponovil, saj je z mano bila družina, ki me vedno pri vsem  podpira in je ponosna name.

MONIKA PLAJNŠEK, B. B

 

 

Oglejte si tudi