Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

NARAVOSLOVNI DAN V BOTANIČNEM VRTU

V torek, 13. 9. 2016, smo se učenci sedmih razredov skupaj s tremi spremljevalkami odpeljali v Rače. Tam smo si ogledali botanični vrt Tal 2000.

Najprej smo dobili delovne liste in se odpravili proti botaničnemu vrtu. Ogledali smo si želvi, ki jih je lastnik tudi nahranil. Nato smo si ogledali sladkovodne školjke in rastline. Razdelili smo se v tri skupine: prva skupina je šla v gozd, druga si je ogledala mlako, tretja pa ptice. Jaz sem bila najprej v skupini, ki si je ogledala ptice. Videli smo valilnice in s pomočjo priročnika rešili delovni list. Nato smo zamenjali skupine. Moja skupina si je šla ogledat mlako. Videli smo različne zanimive rastline in živali ter rešili delovni list. Spet smo se zamenjali in odšli v gozd, kjer smo si ogledali drevesa, glive, trohneča debla ter podrast. S pomočjo priročnika smo opisali nekaj dreves. V parku smo lahko videli tudi strupene in zdravilne rastline pa tudi rastline, ki se uporabljajo v čarovništvu.

Vrnili smo se k hišici, kjer smo se zbrali že na začetku. Če smo želeli, smo lahko vstopili tudi v trgovino s kamninami ter minerali in kakšno kupili. Poslovili smo se od lastnika, sedli na avtobus in se odpeljali proti šoli. Med potjo smo se ustavili na sladoledu, nato pa polni prijetnih vtisov prispeli nazaj.

Ta naravoslovni dan mi je bil zelo zanimiv, saj sem se naučila veliko novega in si ogledala veliko novih rastlin in živali.

EVA ŽUNKOVIČ, 7. B

Oglejte si tudi