Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
12°C
-1°C
JUTRI
15°C
3°C

MOJA ZGODBA

ŽIVLJENJE NEKOGA, KI GA IMAM RADA

DALEČ OD VELIKEGA MESTA SE JE RODILA DEKLICA IVA. OTROŠTVO JE DELILA S TREMI STAREJŠIMI BRATI. ŽIVAHNO JE BILO NJIHOVO OTROŠTVO, POLNO LUMPARIJ.

 BRATJE SO KAJ KMALU ODŠLI V SVET, SAJ SO OD NJE BILI VELIKO STAREJŠI. OČETA JE VIDEVALA MALO SAJ JE ZARADI DELA ŽIVEL V TUJINI. OBISKAL JIH JE ENKRAT NA TRI MESECE IN TAKRAT ... TAKRAT JE BILO VESELJE, DA TI POČI SRCE!! V VELIKI RJAVI TORBI JE PRINESEL SAME SLADKARIJE, IN TO TAKŠNE, KI SE JIH NIKJER V SLOVENIJI NI DALO KUPITI, TUDI ČE SI IMEL VELIKO DENARJA. OČE JE V TUJINI ZASLUŽIL DOVOLJ, DA SO LAHKO DOBRO ŽIVELI. MAMA JE Z OTROKI ŽIVELA NA VELIKI KMETIJI, KJER SO MORALI VSAK DAN OPRAVLJATI TEŽKA KMEČKA OPRAVILA. SICER IVE TO NI MOTILO, KAJTI  RADA JE SKRBELA ZA ŽIVALI.

IVA JE ZAČELA OBISKOVATI ŠOLO IN KADAR SE NI UČILA, JI JE MAMA GOVORILA, DA BO VSE ŽIVLJENJE DELALA NA KMETIJI. A IVA SI TEGA NI ŽELELA IN JE TUDI BILA JEZNA  ZARADI MAMINIH BESED, AMPAK JE VEDELA, DA JE MAMA IMELA PRAV. BILA JE RADOVEDNA, PRIJAZNA, VEDNO VESELA IN NAGAJIVA DEKLICA, KI JE ŽELELA VIDETI SVET DRUGAČEN OD TE KMETIJE. ZATO  JE MNOGOKRAT POZNO ZVEČER SEDLA ZA STOL S KNJIGO IN Z ZVEZKOM V ROKI, DA BI PRIDOBILA ČIM BOLJŠE OCENE IN DA BI LAHKO KDAJ STOPILA V VELIKO MESTNO ŠOLO. BILO JE KAR TEŽKO NAJTI VEČ INFORMACIJ, KAJTI NISO IMELI TELEFONOV IN RAČUNALNIKOV TAKO KOT DANES.  ZJUTRAJ PRED ŠOLO JE MORALA NAJPREJ ITI V HLEV, NATO PA PELJATI ŠE PSA NA SPREHOD. PRAV TAKO SO JO PO ŠOLI ČAKALA RAZLIČNA OPRAVILA. ČE SE JE KDAJ ZGODILO, DA NI UBOGALA MAME, JE HITRO "PADLO SPALICO ČEZ RIT", KAR JE IVO RAZOČARALO. VČASIH JE MED POČITNICAMI MORALA ITI PO GOBE. IVA JE ŠLA DO GOZDA PREKO TRAVNIKA, KJER SO RASTLE VISOKA TRAVA IN ČUDOVITE RASTLINE.

IN KONČNO JE DOČAKALA, DAN DA URESNIČI SVOJE VELIKE SANJE. ODŠLA JE V VELIKO MESTNO ŠOLO. ODLOČILA SE JE, DA SVOJE ŽIVLJENJE POSVETI LJUDEM, KI POTREBUJEJO POMOČ. POSTATI JE ŽELELA MEDICINSKA SESTRA. DOLGA ŠTIRI LETA SO MINILA IN USPEŠNO JE ZAKLJUČILA ŠOLO. TO JE BILO ENO NJENIH ZELO POMEMBNIH OBDOBIJ ŽIVLJENJA. SPOZNALA JE NOVE PRIJATELJE, MESTNO ŽIVLJENJE, SREČNE IN NESREČNE LJUBEZNI IN ZGRADILA JE SVOJO OSEBNOST. POČUTILA SE JE, KOT DA JE V VESOLJU. ZAPOSLILA SE JE V BOLNIŠNICI, KJER DELA ŠE DANES Z VELIKO LJUBEZNIJO.

LJUDJE JO POZNAJO KOT VESELO OSEBO, KI VEDNO IN VSAKOMUR PRISKOČI NA POMOČ. RODILA JE DVA OTROKA. EN OTROK SEM JAZ, IN TO JE ZGODBA MOJE MAME. MOJE VZORNICE ZA VSE ŽIVLJENJE.

STAŠA FERČEC, 6. B

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi