Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

MLADI USTVARJALCI

Dan inovativnosti v Talumu

8. 10. 2019  se je deset devetošolcev odpravilo na osmi  dan inovativnosti v Talumu. Spremljali sta nas ga. pedagoginja Suzana Strelec in učiteljica likovne vzgoje ga. Aleksandra Vidovič. V Talumu so ta  dan  potekali dnevi inovativnosti pod geslom Kolesja. Gre za razvoj in napredek   tovarne, kjer smo lahko sodelovali s svojimi izvirnimi idejami  tudi  devetošolci.

 

Takoj ob prihodu so nas lepo sprejeli v šotoru pred tovarno in  razdelili v štiri skupine. Hitro smo začeli podajati naše ideje, in sicer po lastni izbiri smo morali najprej sestaviti skico  s posameznimi elementi kolesa. Sestavljali smo hitro,  pomagal nam je  tudi mentor  iz Taluma; nato smo tekmovali v barvanju  z domiselnimi vzorci. Načrtovano  kolo smo kasneje po skupinah tudi izdelovali iz aluminija.  Naša ideja je bila uresničljiva in  nastala so štiri še identična kolesa iz aluminija, vendar različnih vzorcev. Z njimi smo se pomerili  s skupino iz OŠ Cirkovce.

 

Sledilo je kosilo v Talumovi jedilnici. Po kosilu smo morali naša kolesa pobarvati še enkrat po predloženih skicah. Na voljo smo imeli alkoholne flumastre in nekaj različnih lakov za nohte. Okrasili smo kolesa in prišla sta gospod župan ter predsednik g. Marko Drobnič,  ki sta ocenila naša kolesa in izbrala dve najboljši. Za nagrado smo dobili čokolado, ki je tehtala  cel kilogram.

 

Okrog dvanajste ure smo se odpravili nazaj proti šoli. Tam smo razstavili izdelke, ki smo jih prinesli  s seboj.

Naše nagrajeno kolo v zeleno vijoličnih barvah je ostalo razstavljeno v tovarni Talum. Nepozabno doživetje je to za našo šolsko skupino in zelo dober občutek, saj  smo lahko sodelovali pri kolesju idej.

Rozalija Lia Muršec, 9. b- razred

Oglejte si tudi