Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Medgeneracijsko sodelovanje na OŠ Kidričevo

Trenutna zdravstvena situacija nam še vedno onemogoča dejavnosti, ki smo jih načrtovali za medgeneracijska srečanja. Kljub temu smo se v lanskem letu zelo potrudili.
V decembru smo v okviru kulturnega dneva pisali z roko. Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2022 je bila:Pišem z roko, ker … Pozornost smo namenili prednostim pisanja z roko.To so: boljši spomin, ustvarjanje več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi, ko smo starejši. To je široka tema, ki omogoča kreativnost v največji možni meri.

Učenci so pisali voščila ali pisma z vsebino novoletnih želja in zahval. Učenci 8. razredov so izdelali in napisali voščilnico vsakemu stanovalcu doma starostnikov v Kidričevem. Nastali so čudoviti unikatni izdelki, saj so se otroci zelo potrudili pri delu. Na delavnici Pišemo z roko s stanovalci doma Park Kidričevo smo voščilnice tudi razdelili. Starejši so se jih zelo razveselili, saj je bila vsaka voščilnica namenjena osebno za vsakega posebej. Tudi stanovalci so se preizkusili v pisanju voščilnic.

V tednu pred božičem so učenci postali prostovoljci. Naredili so voščilnice, jih opremili z lepimi željami in jih odnesli v nabiralnike tistih osamljenih ljudi, ki jih poznajo iz svoje okolice. Želeli smo, da bi tudi tako drobna pozornost polepšala dan najranljivejšim v naših skupnostih.

Na šoli smo kljub oteženi situaciji uspeli posneti prireditev Božični koncert, na kateri so se z igranjem na inštrumente, s petjem in plesom predstavili učenci naše šole. Ta posnetek smo posredovali v dom Park, da bi z njim poskušali pričarati toplino prihajajočih praznikov.

Ob državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti, vsako leto pripravimo interno proslavo, namenjeno učencem šole. Tokrat smo si jo ogledali virtualno v učilnicah. Tudi to proslavo smo posredovali v dom starejših.

Hkrati upamo, da si tudi stari starši naših učencev ob pomoči vnukov kdaj pa kdaj ogledajo spletno stran naše šole, na kateri redno objavljamo naše uspehe, dejavnosti in aktualne informacije.

Z upanjem na boljše čase zremo v prihodnost.

Koordinatorica Senjka Jazbec

Oglejte si tudi