Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

Likovna umetnost na daljavo

November 2020

Učenci smo se podali na sprehod in nabrali različne plodove, vejice in liste. Iz tega materiala smo ustvarili mandale. V izdelavo smo vložili veliko truda, kar je vidno tudi na naših fotografijah.

V naših sobah smo si postavili tihožitje in ga s pomočjo kolaž papirja in revij prenesli na papir.


December 2020

V času veselega decembra se je pri nas vse vrtelo okrog božiča. Najprej smo iz slanega testa izdelovali okraske za božično drevo. Kasneje smo izdelali voščilnice iz materiala, ki smo ga imeli doma. Tudi okraske iz papirja smo pridno izrezovali, gubali in lepili ter si z njimi okrasili sobe. Če smo že pri sobah, pa smo iz papirja oblikovali notranji prostor po naših željah in tako smo postali pravi notranji oblikovalci.


Januar 2021

Preizkusili smo se v slikanju z računalniškim programom Slikar. Program smo vsi hitro usvojili.

S pomočjo časopisnega papirja in kolaža smo pričarali zimsko pokrajino, ki smo si jo tako močno želeli.

Izdelovali smo tudi ledene okraske. Najprej smo šli na sprehod in nabrali različne plodove. Te smo vstavili v posodico in vse skupaj prelili z vodo. Ker žal zunaj ni bilo dovolj mrzlo, smo posodice čez noč postavili v zamrzovalnik, da smo dobili ledene okraske. Obesili smo jih na grmičke, kjer so se počasi stalili.

S flomastri ali svinčniki smo se še lotili risanja gradov in šrafiranja.

 

Februar 2021

Postali smo arhitekti in iz kock ali drugih materialov, ki smo jih našli doma, izdelali stavbe z okolico.

Ker pa je februar pustni mesec, smo si izdelali maske. Za izdelavo smo potrebovali trši papir, razna pisala, kolaž papir in leseno palčko.


Učenci 4. a OŠ Kidričevo

Mentorica Tina Emeršič

Oglejte si tudi