Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-0°C
Oceni objavo

Izjemen uspeh mlade raziskovalke - OŠ CIRKOVCE

Na Osnovni šoli Cirkovce že vrsto let vzpodbujamo mladinsko raziskovalno delo. Tako smo, v preteklih letih, dosegli že mnoge uspehe, tako na regijskem kot tudi na državnem nivoju.

Eva Kozoderc, učenka 8. razreda OŠ Cirkovce, se je v tem šolskem letu odločila, da bo podrobneje raziskala žvečilne gumije. V svojem raziskovalnem delu se je ukvarjala s vplivom žvečilnih gumijev na naše zdravje in na zbranost učencev pri pouku. Raziskala je tudi žvečilni gumi kot odpadek.

Nastala je raziskovalna naloga z naslovom Žvečiti ali ne, to je zdaj vprašanje.

Z raziskovalno nalogo se je udeležila Regijskega srečanja mladih raziskovalcev v Slovenski Bistrici, kjer je usvojila zlato priznanje in se uvrstila na državno tekmovanje.

Državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije je potekalo 14. maja 2019, na Gimnaziji Murska Sobota.

Eva je pred strokovno komisijo (recenzenti) in konkurenco iz vse Slovenije suvereno predstavila svoje raziskovalno delo in ugotovitve do katerih je prišla. S svojo raziskovalno nalogo je navdušila tako strokovno komisijo kot tudi konkurenco. Po razglasitvi rezultatov je Eva, s svojo raziskovalno nalogo, na državnem srečanju usvojila 1. mesto in zlato priznanje.

Delo in celoletni trud sta bila tako nagrajena z najvišjo možno nagrado.

Eva bo zlato priznanje prejela 8. junija 2019, na slovesni razglasitvi rezultatov Državnega srečanja mladih raziskovalcev Slovenije v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Želimo si, da bi Evin uspeh vzpodbudil in navdušil še več naših učencev za raziskovalno delo.

Evi čestitamo in ji želimo še veliko uspehov na njeni raziskovalni poti.

Ivanka Čeh

Oglejte si tudi