Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
12°C
3°C
Oceni objavo

Fašenk v Cirkovcah

»Fašenk« na šoli Cirkovce

Pust je čas, ki ga otroci težko pričakujejo. Tudi letos je bilo tako. Prav veselo pa postane šele, ko začnemo pripravljati skupinske maske na šoli. V okviru tehniškega dneva jih že vrsto let izdelujemo sami. V njih smo se predstavili na Cirkovškem fašenku. Otroci pa se po svojih željah namaskirajo zadnji delovni dan pred pustom in takrat je tudi v šoli zelo zabavno.

Najstarejši vrtčevski otroci so se našemili v dimnikarje, učenci 1. razreda pa v vihrajoče meduze. Drugošolci so postali zvezde in kometi, tretješolci pa slastna jajca na oko. Četrtošolci so si izdelali prekrasne kostume za sove, petošolci so se samo za ta dan spremenili v junake iz risanke Minioni. Učenci 6. razreda so se maskirali v roparje in policaje, sedmošolci pa v veličasten jedilni pribor. Osmošolci so bili pisane barvice. Tudi naši učenci imajo radi znamenito slovensko masko, zato se jih je kar nekaj obleklo v kurente in hudičke. Devetošolci so mlajšim učencem pomagali pri izdelovanju mask. Vsako leto je pri delu nepogrešljiv tudi gospod hišnik.

Na pustni torek je bilo na prireditvi v centru Cirkovc veliko gledalcev, ki so nas občudovali in nam zaploskali. S tem so nas poplačali za naš trud. Vsi smo bili tudi nagrajeni, za kar se še posebej zahvaljujemo Prosvetnemu društvu Cirkovce.

Marija Jurtela

Foto: Arhiv OŠ

 

Oglejte si tudi