Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

EKOŠOLA

V četrtek, 5. 10. 2017, je na OŠ Kidričevo potekal naravoslovni dan v okviru projekta »EKOŠOLA«. V šolo smo vsi učenci vstopili z velikimi pričakovanji. Posedli  smo se v svoje matične učilnice. Osmošolci smo najprej spregovorili nekaj besed o ekologiji. Razredničarka nas je s predstavitvijo zelo presenetila, saj smo ugotovili, da o tem vemo zelo malo. Ekologija ni samo ločevanje odpadkov, ampak je mnogo več. Naša šola se trudi pridobiti zeleno zastavo, ki označuje ekošolo. Pri nas zato potekajo tudi različni projekti, kot so zbiranje papirja, zamaškov in tonerjev, zeliščarski krožek, novost v letošnjem šolskem letu pa je tudi eko bralna značka.

Učenci smo napisali razredne ekološke cilje, ki se jih bomo v prihodnosti držali. Zapisali pa smo jih na tako imenovano ekolistino. Izbira je bila težka, saj nam idej ni primanjkovalo.

Izdelovali smo tudi različne izdelke, povezane v zvezi z ekologijo. Tako so nastali plakati, pesmice, risbice, zgodbice …

Pred kosilom pa smo se vsi učenci zbrali v avli naše šole, kjer so predstavniki razredov podpisali tudi šolsko ekolistino. Nekaj besed o samem projektu pa sta spregovorili tudi pomočnica ravnateljice ga. Ankica Pikula in vodja ekoprojekta na naši šoli ga. Klavdija Murko.

Dan nam bo ostal v lepem spominu, saj smo se vsi naučili veliko novega in koristnega za vsakdanje življenje.

 

Tina Aubelj, 8. a

(Šolsko novinarstvo)

 

Oglejte si tudi