Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Kidričevo
DANES
20°C
10°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Ekskurzija za nadarjene učence

9. septembra 2022 smo se nadarjeni učenci iz OŠ Kidričevo in OŠ Cirkovce odpravili na izlet na Debeli Rtič in v šolo Prade.

Odhod iz Kidričevega je bil ob 6. uri zjutraj. Ko smo se vsi zbrali, smo se z avtobusom odpeljali do Cirkovc, kjer so vstopili še ostali  učenci. Vozili smo se približno štiri ure.

Spotoma smo na Primorskem obiskali šolo Prade, kjer smo si ogledali njihov potek pouka. Bilo je zelo zabavno in zanimivo. Učenci 8. razreda OŠ Kidričevo smo se udeležili pouka naravoslovja s 7. razredom, učenci 8. razredov OŠ Cirkovce so se udeležili pouka angleščine, učenci 9. razredov iz obeh šol pa so sodelovali pri pouku matematike. Po končanem pouku smo si ogledali krajšo predstavitev šole, reševali par zapletenih ugank … Povedali so nam, kako poteka njihov tabor za nadarjene. Na koncu so nas postregli z napolitankami, sokom, rogljički in sadjem.

Nato nas je avtobus odpeljal do Kopra. Na poti nas je ujel dež. V Kopru smo odšli v center, kjer smo pojedli malico in odšli na pijačo. Potem smo odšli do avtobusa, ki nas je odpeljal do naše ciljne destinacije na Debeli Rtič. Tam smo se razdelili v sobe. Čez nekaj časa smo se uredili za plažo, kjer smo zaplavali v morju in bazenu.

Približno ob pol šestih popoldan smo se odpravili nazaj v naše sobe, kjer smo se uredili za večerjo. Jedli smo golaž s polento in za sladico jogurt s piškoti. Nato smo se do desetih zvečer družili po sobah. Po druženju smo se vsi počasi odpravili spat in novim dogodivščinam naproti.

Zjutraj smo se zbudili ob pol sedmih in se pripravili za zajtrk in za vožnjo z ladjico do Izole. Vožnja je trajala pol ure, vmes smo poslušali glasbo in uživali v razgledu. Ko smo prispeli v Izolo, smo imeli na voljo dve uri za raziskovanje tega prečudovitega mesta, zadnje pol ure pa so se devetošolci odločili, da se gredo tudi kopat, in to kar z oblačili. Ko je naš prosti čas minil, smo se odpravili proti ladjici, kjer smo čakali na učence, ki so se kopali. Ko smo prispeli nazaj, nas je že čakalo kosilo.

Po kosilu smo se odpravili do City parka. Čakala nas je ura in pol vožnje. Tam smo odšli v McDonald's in se sprehodili po trgovinah. Po eni uri smo se zbrali pri avtobusu in se odpravili proti domu. Pot je trajala približno dve uri in pol. V tem času smo se z učenci iz Cirkovc zelo dobro spoprijateljili.

Na tem izletu je bilo zelo lepo in vsi upamo, da se bomo še večkrat družili.

                                           

Iza Frangež in Anamarie Kores, 8. b


 

Oglejte si tudi