Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Dobro jutro s Simbiozo

V torek, v tednu Simbioze, druženja, razgibavanja in vseživljenjskega učenja s starejšimi, smo se ob devetih na šolskem igrišču zbrali učenci od 1. do 3. razreda ter naše babice in dedki. Vedeli smo, da nas čaka telovadba z društvom Šola zdravja, s telovadkami, oblečenimi v oranžno barvo, med katerimi so tudi naše sorodnice in znanke, kar je najlepše. Najprej smo razgibali naša telesa, poudarek je bil na tistih delih, ki jih pri vsakodnevnih opravkih ne razgibavamo. Zelo sproščeno je bilo v drugem delu, ko so nas babice in dedki po razredih lovili za repke in tekmovali, kdo jih bo zbral največ. Telovadbo smo sklenili s štafetni igrami.

 

V petek zjutraj, ko je sonce komaj prav risalo svojo podobo na nebu, smo se učenci od 4. do 9. razreda, starši, stari starši in učitelji zbrali na šolskem igrišču. Tam so nas namreč pričakale gospe v oranžnem, ki se že tretje leto zbirajo za našo šolo in jih učenci že dodobra poznajo. Bilo nas je res veliko, zato smo naredili dva velika kroga. Ob nazornem prikazu in vodenju smo izvajali 1000 gibov in tako prebujali naša telesa. Vaje so se prepletale s pozornim dihanjem in masažo. Učenci so bili ponosni na svojce, druženje pa je potekalo v prijetnem vzdušju. Dobro nam je dela tudi tolažba, če nam določeni gibi niso uspeli tako dobro, kot bi želeli. Ker vaja dela mojstra, sta nas vodji v oranžnem še dodatno spodbujali. Konec vaj smo pospremili z bučnim aplavzom samim sebi in članicam Šole zdravja v zahvalo.

 

Prijetno vzdušje se je čutilo še kasneje v učilnicah, saj smo telesa opremili z zalogo kisika. Lepo bi bilo vsak dan pričeti v naravi, predihati telo in si ogreti mišice. Po jutru se namreč dan pozna.

 

Pohvalno je, da so se nekateri pripeljali zelo od daleč in podprli naš projekt. Povedali in pokazali so, kako je s simbiozo pri njih. Druženje po telovadbi ob kavici in zdravih prigrizkih je bilo res zelo prijetno. Hvala vsem, ki ste sodelovali z nami.

 

Metka Kaiser, Polona Lešnik

OŠ Cirkovce

Oglejte si tudi