Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
15°C
0°C
Oceni objavo

Cirkovški fašenk – 5. razred

25. cirkovški fašenk
(doživljajski spis)


Na pustni torek sem prišel v šolo ob 13.30, ker je bil ta dan v Cirkovcah 25. cirkovški fašenk. V šolski avli sem čakal prijatelje in videl nekaj mask – kurente in hudičke.
Ko sem prišel v razred, sem se s sošolcema namaskiral tako, da sta mi na obraz narisala brke in brado. Nato sem jima enako narisal še jaz. Zelo smo se zabavali. Ko nas je učiteljica videla, nas je fotografirala.
Naši sošolki sta s seboj prinesli barvo za lase. Modre je že zmanjkalo, zato sem si sprednje lase pobarval zeleno. Prav tako sošolec Simon, sošolec Lukas pa si jih je pobarval modro in zeleno. Lucija je imela takšno pričesko, da je imela v figi zataknjenih pet slamic. Jasna je imela na laseh alu folijo, Špela volno. Vsaka frizura je bila drugačna.
Ko smo bili pripravljeni na povorko, smo se obuli in oblekli. Pred šolo smo se vsi fotografirali in se postavili v kolono. Med potjo do centra vasi je sošolka delila cenike, na katerih je pisalo: striženje – dvanajst mareličnih krofov, barvanje las – 15 ocvrtih mišk … Jaz sem nosil veliko ogledalo in govoril: »Ogledalce, ogledalce na steni, povej.« Sošolec Simon je imel škarje, zato se je oglašal: »Štrik, štrik, štrik.«
Ko smo s povorko končali, sem videl svojega sorodnika. Šel sem k očetu in odšla sva k mami. Kupili smo si kokice in sladkorno peno. Igral sem se s prijatelji. Nekateri so bili kurenti. Videl sem tudi ploharje, pokače in smeške. Všeč mi je bila maska devetega razreda, ki so predstavljali abecedo.

JAKOB PERNAT, 5. a

 OŠ Cirkovce

mentorica: Polona Lešnik

Oglejte si tudi