Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Božični bazar v Lovrencu

Božični bazar v Lovrencu

 

V četrtek, 18. 12. 2014, sem prišla v šolo zelo vesela, ker sem imela rojstni dan in ker sem v šoli ostala do 17. ure. Imeli smo božični bazar in roditeljski sestanek.

Pouk je potekal kot običajno, le da smo pri uri gospodinjstva začeli pripravljati božični bazar. Najprej smo v šolsko avlo znosili mize. Za nekaj časa smo morali v razred, saj je prišel gospod policist, ki nam je razkazal delovni zvezek. Nadaljevali smo s pripravami. Najprej smo na mize dali voščilnice in čestitke. Izdelali smo jih učenci in naše babice, ko smo imeli tehniški dan. Nato smo na modro platno obesili vrečke in na mize raznosili obeske, sveče in mnogo drugih izdelkov. Odšli smo na kosilo in po njem imeli angleščino. Okrog 15. ure so starši začeli prihajati na govorilne ure. Prodaja izdelkov nam je šla dobro od rok. Zbrali smo okrog 82 €. Denar je namenjen šolskemu skladu. Ura je bila že pet, ko smo odšli domov.

Doma so me že čakali vsi sorodniki, ki so prišli na praznovanje mojega 10. rojstnega dne.

 

Nela Nahberger, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

 

Božični bazar v Lovrencu

 

Zjutraj sem se zbudila in se pripravila za šolo. Ta dan je bil poseben dan, saj so bile govorilne ure. V času govorilnih ur smo pripravili poseben bazar. Voščilnice in čestitke smo izdelali pri likovni umetnosti in z babicami, ki so prišle v šolo.

Najprej smo imeli običajen pouk. Namesto gospodinjstva smo pripravljali praznično vzdušje in prižgali adventne svečke. Pripravili smo mize za bazar in nanje položili čestitke ter voščilnice. Nato smo imeli kosilo. Po njem smo imeli še angleščino.

Bazar se je pričel in s sošolkami smo prodajale božične izdelke. Prodaja je bila zelo uspešna. Prodajale smo do 17. ure. Medtem smo se zabavale. Ker je na ta dan Nela praznovala rojstni dan, smo si punce privoščile nekaj prigrizkov. Največ smo prodale voščilnic in čestitk, manj pa vrečk.

Ob 17. uri smo odšle domov. Z bazarjem smo zbrali 82 €. Kupila sem kamenček za rutico in sponko. Bilo je zelo zabavno in zbrali smo veliko denarja za humanitarno pomoč.

 

Sanja Kranjc, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

 

Božični bazar v Lovrencu

 

V četrtek, 18. 12. 2014, smo v šoli Lovrenc pripravili božični bazar.

Izdelki, ki so se prodajali na bazarju, so prispevki cele šole. Nekaj voščilnic je bilo delo našega razreda ter babic, ki so nas obiskale. Ostali izdelki pa delo preostalih učencev šole. Namesto gospodinjstva smo začeli pripravljati mize, izdelke in dekoracijo. Ko smo že skoraj vse končali, nas je obiskal policist, zato nekaj časa nismo mogli pripravljati. Kmalu je nastopilo kosilo in priprava za prodajo izdelkov se je že skoraj končala. Imeli smo še zadnjo uro pouka. Nato so prišli prvi starši in zelo smo bile zadovoljne, saj so starši bili veseli naših izdelkov. Veliko smo že prodale in staršev je bilo vedno manj. Ura je bila že skoraj pet.

Odpravile smo se domov. Ta dan mi je bil zelo všeč, saj so bili vsi starši navdušeni nad našim bazarjem.

 

Sara Pišek, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Oglejte si tudi