Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

Srečanje sošolcev ob 50. obletnici osnovne šole

Srečanje po 50 letih je bilo zelo prisrčno, saj smo se ga udeležili skoraj vsi nekdanji sošolci. Z nekaterimi se nismo srečali že, odkar smo daljnega leta 1965 zapustili šolske klopi.

V nedeljo, 5. 6. 2015, smo se sošolci iz OŠ Cirkovce, generacija 1957–1965, ob 16. uri zbrali na dvorišču župnišča v Cirkovcah. Srečanje po 50 letih je bilo zelo prisrčno, saj smo se ga udeležili skoraj vsi nekdanji sošolci. Z nekaterimi se nismo srečali že, odkar smo daljnega leta 1965 zapustili šolske klopi. Marsikaterega je pot zanesla v širni svet. Posebej daleč je odšla sošolka Anica Pišek, ki je na srečanje prišla iz oddaljenega Dubaja. Med nami je bil tudi sošolec, župnik gospod Janko Frangež, ki je v ta namen daroval zahvalno mašo v naši župnijski cerkvi.

Po maši smo imeli voden ogled OŠ Cirkovce, kjer nam je profesorica Polona Lešnik predstavila popolnoma prenovljeno šolo in način poučevanja danes. Ugotovili smo, da se je način poučevanja zelo spremenil in da pouk večinoma poteka s pomočjo sodobne tehnologije. Poleg tega imajo učenci veliko več predmetov in obveznosti, kot smo jih imeli v našem osnovnošolskem času.

Sledila sta druženje in večerja v Okrepčevalnici Medved v Zgornjih Jablanah. Tu smo se ob obujanju spominov zadržali do poznih večernih ur. Moralo je miniti 50 let, da smo si obljubili, da se odslej srečamo vsako leto.

Jožica Jerenec

Oglejte si tudi