Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
13°C
4°C
Oceni objavo

Javna objava pobude za pripravo državnega prostorskega načrta za prenosni plinovod R15/1 Ljutomer–Kidričevo

Na podlagi osmega odstavka 84. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/17) Ministrstvo za okolje in prostor, Direktorat za prostor, graditev in stanovanja s tem 

 

J A V N I M   N A Z N A N I L O M

 

obvešča javnost o javni objavi

pobude za pripravo državnega prostorskega načrta

za prenosni plinovod R15/1 Ljutomer–Kidričevo

 

I.

Ministrstvo za okolje in prostor, Direktorat za prostor, graditev in stanovanja, kot pripravljavec prostorskih aktov (v nadaljnjem besedilu: pripravljavec), objavlja pobudo za pripravo državnega prostorskega načrta za prenosni plinovod R15/1 Ljutomer–Kidričevo (v nadaljnjem besedilu: pobuda), ki jo je dne 14. 2. 2020 podalo Ministrstvo za infrastrukturo, Direktorat za energijo (v nadaljnjem besedilu: pobudnik). Pobudo je pod številko 19058, aprila 2020 izdelal ZUM urbanizem, planiranje, projektiranje d. o. o. Maribor.

 

II.

Pobuda bo od 15. junija 2020 do 30. julija 2020 javno objavljena v digitalni obliki na spletnem portalu GOV.SI (povezava: https://www.gov.si/teme/drzavni-prostorski-nacrti/).

 

III.

Pripravljavec in pobudnik bosta z namenom podrobnejše seznanitve javnosti organizirala predstavitev, ki bo 18. 6. 2020 s pričetkom ob 16.00 uri v Poročni dvorani Mestne hiše oz. Mestne občine Ptuj, 2. nadstropje, Mestni trg 1, Ptuj.

Javnost ima možnost v času javne objave pobude iz točke II. nanjo dati predloge in pripombe. Le-te lahko javnost pošlje na naslov Ministrstvo za okolje in prostor, Dunajska cesta 48, Ljubljana, ali na elektronski naslov gp.mop@gov.si, pri čemer naj v rubriki »zadeva« navede ključne besede »Pobuda za DPN za plinovod Ljutomer–Kidričevo«.

Pripravljavec in pobudnik bosta skupaj z investitorjem in izdelovalcem analizirala prispele predloge in pripombe javnosti ter podane smernice nosilcev urejanja prostora. Na podlagi analize bo pripravljen osnutek sklepa o izvedbi državnega prostorskega načrtovanja in poslan v sprejem Vladi RS.

Pri dajanju pripomb in predlogov bodo osebni podatki objavljeni le, če posameznik to označi na obrazcu za podajo pripomb in predlogov oziroma, če posameznik soglašanje z objavo posebej navede v podani pripombi oziroma predlogu.

 

Št. 35009-1/2020/8/10921-04

Ljubljana, 11. junija 2020.

 

                                                                         Georgi BANGIEV

                                                                         v. d. GENERALNEGA DIREKTORJA

                                                                         Direktorata za prostor,

                                                                         GRADITEV IN STANOVANJA

Oglejte si tudi