Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
11°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

PGD Apače na Dravskem polju aktivno v pomlad

Letošnjo pomlad smo gasilci iz Apač pričeli zelo aktivno.
16. 3. 2019 smo organizirali stand up komedijo s Tadejem Tošem, ki je bila dobro obiskana in na kateri smo se lahko naužili odličnih Tadejevih šal.

Tako kot vsako leto smo tudi letos v aprilu s pomočjo krajanov pred gasilskim domom postavili majsko drevo, zvečer pa smo se družili ob kresovanju in golažu v Športnem parku Apače. Dogodek že več let organiziramo skupaj s Športnim društvom Apače. Kljub temu, da nam vreme letos ni bilo naklonjeno, nas to ni motilo in smo se udeleženci imeli prav lepo.

V mesecu maju smo v Apačah organizirali tekmovanje iz orientacije, ki poteka v sklopu sodelovanja štirih gasilskih zvez (Kidričevo, Majšperk, Slovenska Bistrica in Videm). Letošnja organizacija je bila zaupana našemu društvu in Gasilski zvezi Kidričevo. Tekmovanje smo kljub slabšemu vremenu izvedli v nedeljo, 12. 5. 2019. Organizacija tovrstnega tekmovanja je bila zahtevna, zato smo še posebej ponosni, da je tekmovanje uspelo in je potekalo po zastavljenih ciljih. Sodelovalo je več kot 80 tekmovalnih ekip, skupaj pa je bilo prisotnih približno 500 gasilcev. Ob tem se zahvaljujemo vsem, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi tekmovanj, ter GZ Kidričevo za vso podporo in pomoč. Naše ekipe so se na tekmovanju odrezale več kot odlično. Pionirji so namreč dosegli 2. mesto, pionirke 1. mesto, mladinci 2. mesto in prav tako mladinke 2. mesto. S temi rezultati so se naše ekipe uvrstile na regijsko tekmovanje, ki bo potekalo 2. 6. 2019 v Miklavžu pri Ormožu.

Med vsemi že naštetimi aktivnostmi pa se gasilci redno izobražujemo na raznih tečajih, mesečnih vajah in skupnih vajah, ki jih organiziramo društva znotraj gasilske zveze. Dela in aktivnosti nam torej ne primanjkuje. Zato vas, v kolikor želite postati naš član ali članica, vljudno vabimo, da se nam pridružite. Skupaj bomo lahko dosegali več.

Na pomoč!

PGD Apače na Dravskem polju

Oglejte si tudi