Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
12°C
-1°C
JUTRI
12°C
1°C

Oranžne telovadke z vlakom v Maribor

V sredo zjutraj, 21. julija 2021, smo se članice društva Šola zdravja Cirkovce odpravile z vlakom v Maribor.

V Mestnem parku smo ob paviljonu opravile razgibavanje 1000 gibov, kakor to počnemo vsak dan v domačem kraju. Nato nas je pot vodila po čudovitem parku do Treh ribnikov. Občudovale smo mogočna stara drevesa in uživale ob petju ptic pod zelenim nebom. Nato smo obiskale še akvarij.

Kavico in sladoled smo si privoščile na Glavnem trgu ob pogledu na »Kodžak«, mariborski grad in »Ezl ek«. Začutile smo, da je mesto prazno, da ni toliko mestnega vrveža kot nekoč. Ponosne smo bile, da smo bile opažene in nagovorjene od mimoidočih.

Ob 11. uri smo se otroško razposajene vkrcale na vlakec »Jurček«, ki nas je popeljal po mestnih ulicah, čez Lent ob Dravi, mimo stare trte do Ljudskega vrta in nazaj do Frančiškanske cerkve. Večina naših telovadk je bila zaposlenih v Mariboru, zato so med vožnjo obujale spomine na stare čase v Mariboru.

Za konec smo si ogledale mesto z okolico še s ptičje perspektive, saj smo se odpravile na teraso Luft 360, ki je na vrhu Slavije. Ker je bilo vreme jasno, je pogled segal vse do Treh kraljev čez Mariborsko Pohorje, do Kalvarije, Piramide, Malečnika in na južni strani do Haloz in Boča.

Tako blizu je »toti« naš Maribor, zato ga le večkrat obiščimo.

Danica Dolenc

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi