Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

KUD Vetrnice na karnevalu v Srbiji

Člani KUD Vetrnice smo se odzvali na povabilo aktualnega princa ptujskega karnevala Hinka Šoštariča in njegove skupine TED Sodinci k sodelovanju na velikem karnevalu v Beli Crkvi v Srbiji.

Pozno zvečer smo sedli na avtobus in se odpravili na pot proti Srbiji. Po dolgih dvanajstih urah vožnje smo varno prispeli na cilj. Namestili smo se v sobe in odšli na kosilo. Popoldan je bil namenjen počitku ali obisku sto metrov oddaljenega jezera z urejenim kopališčem. Zvečer smo obiskali otroško pustno povorko. Ne najdem pravih besed, s katerimi bi vam opisala ta glamurozni spektakel. Sledila je večerja, nato pa druženje pozno v noč.

Drugo dopoldne smo izkoristili za ogled mesta in nakupovanje. Po kosilu smo povadili koreografijo, pripravili kostume in se odpravili na zbirno mesto, od koder smo v spremstvu policije in vodnikov odšli na start povorke. Z Majo sva se udeležili sprejema, kjer sva s ponosom predstavili društvo in Občino Kidričevo. Sledila je povorka, v kateri je sodelovalo več kot štirideset skupin. Mi smo se predstavili enaindvajseti po vrsti. Karneval je potekal skozi ulice celotnega mesta. Ogledala si ga je večtisočglava množica, ki je skupine pozdravljala z bučnim aplavzom. Po končani povorki smo se odpravili na večerjo, po njej pa premlevali vtise in doživetja dne, ki se je počasi iztekal.

Jutro je prineslo grenko spoznanje, da je žal treba domov. Polni nepozabnih vtisov in bogatejši za nove spomine smo proti večeru varno prispeli domov. Kot se spodobi, smo se po prihodu domov oglasili v Parku mladosti na prireditvi ob občinskem prazniku. 

Iskrena hvala vsem, ki nas pri naši dejavnosti podpirate. Mi pa še naprej obljubljamo, da bomo vse sponzorje in Občino Kidričevo v najlepši luči predstavljali doma in v svetu.

Oglejte si tudi