Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
26°C
6°C
Oceni objavo

Tradicionalna košarkarska tekma Cirkovce – Laško

V petek, 29. decembra 2023, se je v cirkovški dvorani odvijal pravi košarkarski spektakel. Kot že vrsto let se je v znamenju dneva samostojnosti in enotnosti pred nabito polnimi tribunami odvijala prijateljska košarkarska tekma med domačini iz Športnega društva Cirkovce in gostujočimi Laščani iz KK Zlatorog Laško – veterani.
Kljub izvrstnemu začetku domačih, ki so tekmo začeli s kar 8 : 0, so Savinjčani ob izjemnem metu od daleč hitro prevzeli prednost in celo končali prvo četrtino z vodstvom 18 : 22.

Nato so pa Laščani na parket poslali svoje skrito orožje večjega kalibra. Na igrišče je namreč stopil legenda slovenske košarke, Slavko Kotnik, ki je s svojimi 206-imi centimetri zavladal pod obema obročema.

Kljub mnogim poskusom domačega trenerja Brgleza Cirkovčani niso zmogli resno ogroziti vodstva Laščanov, ki so povedli z udobno prednostjo 15 točk. Tekmo so rutinirano pripravili do konca z rezultatom 68 : 83. Poleg že omenjenega Kotnika (17 točk) sta se za Laščane izkazala še Podgoršek (16 točk) in Jovanović (19 točk). Pri Cirkovčanih pa so se za najbolj koristne izkazali Holc (21 točk), Gornjak (13 točk) in Goričan (10 točk). Tekma se je začela in končala v prijateljskem vzdušju.

Po koncu tekme sta trener domačih Lesjak ter predsednik ŠD Cirkovce Potočnik zaželela igralcem in gledalcem veliko sreče in zdravja v novem letu. Po tekmi je v prostorih MK Tulipan sledilo zasluženo okrepčilo in morda tudi kakšna pijača, večer pa so nam popestrili fantje iz rock skupine VamPIR.

Oglejte si tudi