Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
PON.
11°C
0°C
Oceni objavo

Otvoritev Učilne okusov

Odzvali smo se na povabilo direktorja IC Piramide Davorina Uriha in nastopili na otvoritvenem dogodku novega degustacijsko-prodajnega lokala na ljubljanski tržnici na sobotno jutro, 7. 11. 2015.
Nova pridobitev, ki izobražuje in hkrati ozavešča dijake, študente kot tudi kupce, ponuja zgolj slovenske proizvode. Ustanovitelji projekta so Biotehniški izobraževalni center Ljubljana (BIC Ljubljana), Grm Novo mesto – Center biotike in turizma ter Izobraževalni center Piramida Maribor.
Na otvoritvi so nam med drugim postregli z ajdovim carskim pražencem, dolenjskimi štruklji, šmarnogorskim ričetom, solatami iz ajdove kaše, kislim zeljem z bučnim oljem, pečenico in kranjsko klobaso, degustirati pa smo lahko tudi različne sire, pijače in napitke.
Dogodka so se udeležili številni pomembni gostje, povabljeni in naključni obiskovalci tržnice. Predsednik Republike g. Borut Pahor je odprl Učilno okusov s pitjem Plečnikovega čaja, s kratkim govorom nas je pozdravil tudi župan MOL g. Zoran Janković.
Po dogodku smo se sprehodili po tržnici, kjer smo srečali tudi domače kmetovalce, ki so prodajali svoje proizvode na tržnici, nato pa pot nadaljevali po Ljubljanski vinski poti, ki je potekala v sklopu martinovanja.
Sobotni izlet v sončni Ljubljani se nam je tako končal in v popoldanskih urah smo se vrnili domov.
Folklorna skupina Vinko Korže

Oglejte si tudi