Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
10°C
PON.
21°C
11°C
Oceni objavo

Izvajanje posebnih socialnih programov DI Kidričevo v letu 2021

V začetku junija smo v DI Kidričevo organizirali srečanje društev Zveze Invalid Slovenije. Ta program bi morali izvesti že v lanskem letu, vendar zaradi ukrepov za preprečitev širjenja bolezni covid-19 ni uspelo. Srečanja, ki smo ga pripravili v Lovskem domu Rače v Podovi, so se udeležila vsa društva zveze. Nekatera društva so pripravila kulturni program, druga pa so razstavila svoje izdelke, ki nastajajo na ustvarjalnih delavnicah.

V poletnih mesecih smo predvsem iskali ohladitev. Tako smo v začetku julija organizirali kopalni dan v Biotermah v Mali Nedelji. Zbralo se nas je za poln avtobus. 2. kopalni dan, prav tako v Biotermah, smo organizirali v avgustu. Konec avgusta pa smo se udeležili letošnjega srečanja društev Invalid Slovenije, ki je potekalo na Svetem Primožu nad Vuzenico.

V septembru smo se odpravili na ekskurzijo po Beli krajini, natančneje v Metliko z okolico. Ob prihodu v Metliko nas je pričakal turistični vodnik. Najprej smo si ogledali mestno jedro, nato Belokrajnski muzej ter Hišo dobrot Bele krajine. Po poldnevu smo se odpravili na kosilo na Turistično kmetijo Matkovič iz Lokvice. Po kosilu smo obiskali zabavno osnovno šolo Brihtna glava Radovica, kjer poteka pouk po vzoru na 60. leta prejšnjega stoletja. Za konec smo obiskali Hišo vin Pečarič na sončni strani Gorjancev, in sicer v kraju Čurile. Tam smo degustirali šest vrst vin. Začeli smo s penino Rosalijo, končali z odličnim izborom, Botricijo. Dan se je prevesil že v noč, zato smo se odpravili proti domu. Na avtobusu je bilo na poti domov veselo, kajti preživeli smo čudovit dan, ki nam bo ostal v lepem spominu. Tako se je končal še eden od ogledov naše lepe Slovenije, kajti vsako leto izberemo eno od destinacij v Sloveniji.

 

Tone Podvršek, DI  Kidričevo

Oglejte si tudi