Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Tri prva mesta

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MIHOVCE - DRAGONJA VAS

Mesec junij smo začeli z lepim vročim vremenom. Po nekaj dnevih vročega vremena so se po različnih krajih po Sloveniji pojavljala različna neurja. V naših krajih smo imeli še kar srečo z vremenom, a kljub temu se je 5. junija nad naše kraje spustil črni oblak in zelo močan veter, ta je tudi v Mihovcah podrl večjo smreko, ki je padla na cesto. Gasilci smo skupaj z gospodarjem poskrbeli, da je bila cesta hitro prevozna.

Ker se je lepo vreme nadaljevalo, smo domači gasilci pri gasilskem domu 9. 6. organizirali tekmovanje za Memorial Zvonka Jeriča. Takšno tekmovanje smo letos organizirali že šestič zapored. Tekmovanja se je udeležilo 8 gostujočih in dve domači ekipi. V moški konkurenci so zmagali PGD Draža vas, drugo mesto so dosegli sosedje PGD Jablane, tretji so bili domači fantje. Sledile so naslednje desetine: PGD Starošince, PGD Pleterje, PGD Lovrenc in PGD Slovenja vas. V ženski kategoriji zmage iz rok niso izpustile domače članice, drugo mesto so dosegle PGD Žetale in tretje PGD Jablane. Preživeli smo lepo sončno soboto v dobri družbi s prijatelji.

Ker so se tekmovanja v Dragonji vasi udeležili sosedje PGD Jablane, smo z veseljem vrnili obisk in tako 16. 6. odšli na tekmovanje k njim. Na tekmovanje so šle kar tri desetine, ena ženska in dve moški. V moški kategoriji so dosegli četrto in šesto mesto, članice pa so bile spet najhitrejše in tako tudi zmagale. V Jablanah smo ostali dolgo v noč, saj nas je na veselici zabavala Tanja Žagar.

Vsa ta tekmovanja in vaje so bile priprava na občinsko gasilsko tekmovanje, ki je potekalo 23. 6. v Kidričevem. Tekmovanja smo se udeležili s štirimi desetinami, in sicer z ekipo mladine, članov A, članic A in članov B. V dopoldanskem času je desetina mladine dosegla četrto mesto, temu je botrovalo nekaj kazenskih točk in malo počasnejša vaja, ampak mladinci so se sprijaznili in rekli: »Važno je sodelovanje.«

V popoldanskem času so tekmovale ostale tri desetine. Člani A so z najhitrejšo izvedeno vajo in brez kazenskih točk preprosto zmagali. Članice A so kljub nekaj napakam bile dovolj hitre in prav tako osvojile pokal za prvo mesto.

Za presenečenje dneva so poskrbeli člani B, saj so tudi oni pometli s konkurenco in prav tako zmagali. Tako smo v gasilski dom pripeljali tri pokale za prvo mesto. Ob treh zmagah smo se dolgo veselili, najprej v Kidričevem, nato v Pizzerii Klara, nato v gostilni Korže in na koncu še v domačem gasilskem domu.

Preživeli smo dolgo sončno soboto z najboljšimi prijatelji, ki nam bo ostala dolgo v spominu.


PGD MIHOVCE - DRAGONJA VAS

Oglejte si tudi