Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
ČE.
22°C
5°C

PGD Starošince - POGUMNO V LETO 2023

V našem društvu v vsako novo leto vstopimo polni entuziazma in dobre volje. Tudi letos ni bilo nič drugače. Vse načrte, ki smo jih kovali v lanskem letu, smo zapisali v plan dela in že v prvih treh mesecih začeli aktivno uresničevati naše želje.

V januarju je bila v ospredju organizacija 70. občnega zbora PGD Starošince, kjer smo volili oziroma potrjevali novo delovno predsedstvo. Zaradi zadovoljstva in odlično opravljenega dela v minulem mandatu, na vodilnih položajih ni prišlo do večjih menjav. Občni zbor PGD Starošince je za predsednika društva potrdil tovariša Danijela Gmajnerja, za njegovo namestnico pa Polono Gojkovič. Delo tajnika bo še naprej opravljal Emanuel Gojkovič, medtem ko vodenje blagajniških knjig in upravljanje financ prevzema Marko Šijanec. Poveljnik društva oziroma neomajni vodja operative ostaja še vedno tovariš David Žitnik. Vodenje članic bo kot doslej, z izjemnim zanosom, še naprej opravljala Natalija Hudin, mladinci pa bodo pravo smer iskali pod okriljem Nuše Korez. Tovariši veterani, tisti z največ izkušnjami in neprecenljivim znanjem, bodo bodrili svoje naslednjike pod vodstvom Antona Gojkoviča.

Tekom meseca januarja smo že začeli s pripravami na kviz gasilske mladine, ki ga je tokrat gostila GZ Kidričevo v prostorih OŠ Cirkovce, 11. 3. 2023. Kviza smo se udeležili s šestimi ekipami, izmed katerih se je ekipa pripravnic uvrstila na regijsko tekmovanje v kvizu, ki bo potekalo konec meseca marca. Vsem ekipam čestitamo ob zavidljivih rezultatih in napredovanju tako v spretnostnih veščinah, kakor tudi v znanju gasilske teorije. Ekipi pripravnic z mentorico pa želimo obilo uspeha tudi na regijskem tekmovanju.

Leto hitro mine in dela v društvu ne zmanjka. Skupaj smo v slabih časih in še raje v dobrih trenutkih. Zavedanje, da drug brez drugega ne zmoremo, pa je tisto, ki je moški del našega društva spodbudilo k pripravi pogostitve za članice društva. Dragi tovariši, iz srca vam hvala za tovrstno priznanje in izkazano hvaležnost. Vsak izmed nas je član ekipe in se zanaša na ekipo - in zato je ekipa, ne posameznik, ulitmativni zmagovalec.

Vse dobro do naslednjič, vam gasilcem in vsem krajanom naših Starošinc.

Polona Gojkovič

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi