DANES
25°C
10°C
JUTRI
22°C
15°C

GZ Kidričevo z novim gasilskim vozilom

Gasilska zveza Kidričevo je bogatejša za novo gasilsko vozilo ZD-28 (zgibno dvigalo – 28 metrov višine). Za nakup tega vozila smo si v naši zvezi prizadevali že nekaj časa, 8. avgusta 2021 pa smo v Lovrencu dočakali slavnostni prevzem novega gasilskega vozila. Isti dan smo praznovali tudi 23. dan gasilca GZ, v sklopu dogodkov pa je potekala tudi gasilska parada in zatem gasilska veselica.

Novo gasilsko vozilo bo pripomoglo k varnejšemu in učinkovitejšemu posredovanju gasilcev, ko je potrebna intervencija na višini. Predvsem pozitivni trend števila tehničnih intervencij nas je spodbudil k temu, da kupimo specialno vozilo, ki ga bodo lahko uporabljala vsa gasilska društva v naši občini. Delovna višina znaša 28 m, košaro pa lahko spustimo do 5 m pod nivo vozila. Stranski doseg košare ob obremenitvi 120 kg je 14 m, sicer pa je njena maksimalna nosilnost 300 kg. Košaro bo mogoče krmiliti od tal ali iz košare. Ima tudi vodno šobo kot zaščito pred toplotnim sevanjem. Na košari je pritrdišče za postavitev vodnega monitorja, katerega zmogljivost je 1000L/min.

Investicijo je v večjem delu omogočila Občina Kidričevo, svoj delež pa so prispevali tudi Uprava RS za zaščito in reševanje, Ministrstvo za obrambo, številni sponzorji in pa krajani, katerim se še posebej zahvaljujemo za prispevke. 


Gasilci smo že pričeli z usposabljanji za delo z vozilom, zato ga boste zagotovo lahko spoznali tudi v svojih krajih na raznih preventivnih dogodkih in vajah.

Oglejte si tudi