Kidričevo

JUTRI
22°C
14°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

Tabor mladih gasilcev v Lovrencu na Dravskem polju

Epidemija je med drugim tudi našim najmlajšim gasilcem preprečila druženje, ki so ga sicer bili redno deležni ob gasilskih vajah, zato smo se odločili, da jim pripravimo gasilski tabor malo drugače, kar doma.

Od torka, 10. 8. 2021, do petka, 13. 8. 2021, so med 9. in 17. uro potekale dnevne aktivnosti, kjer so se lahko naši najmlajši gasilci znova skupaj zabavali, osvežili že osvojena gasilska znanja in pridobili tudi nekaj novih.

Prvi dan smo namenili predvsem druženju ob športnih aktivnostih, družabnih igrah in gasilskih vajah. V naslednjih dneh smo obiskali Konjeniški park Starošince, kjer so se otroci preizkusili v jahanju in oskrbi konjev, ter Mestni kino Ptuj, kjer smo si ogledali nov risani film Luka. Prav tako smo se zabavali ob ponavljanju našega znanja iz gasilstva in prve pomoči. Osvojena gasilska znanja smo preizkusili pri gašenju požarov tako na simulatorju požara kot tudi na lastni »mini intervenciji«. Ob vsem tem smo se med vročimi dnevi hladili s polnimi vedrovkami vode in vodnimi baloni.


Obnova znanja prve pomoči

Za nami so štirje gasilsko obarvani dnevi, polni zabave in druženja.

Oglejte si tudi